:

När ska första lönen betalas ut?

Innehållsförteckning:

  1. När ska första lönen betalas ut?
  2. Vad är lön i efterskott?
  3. Hur fungerar det med månadslön?
  4. Vad betyder lön avser år?
  5. När kommer lönen oktober 2021?
  6. Varför har man innestående lön?

När ska första lönen betalas ut?

Tjänstemän brukar normalt få sin lön samma månad som den tjänas in. Det betyder att om du till exempel börjar din anställning den 1 januari och har månadslön, så är det vanligt att du får den första lönen utbetald den 25 januari. Det är också vanligt att olika typer av lönetillägg och löneavdrag sker månaden efter.

Vad är lön i efterskott?

Efterskottslön innebär att lönen betalas ut i månaden efter den intjänande perioden. Ofta så har timanställda lön i efterskott, då man vill avsluta och sammanställa arbetat period innan man betalar ut lönen. Till exempel ska intjänade timmar i september betalas ut i oktober.

Hur fungerar det med månadslön?

Månadslön avser den lön, som med lika stort belopp varje månad oavsett timmar under perioden, betalas ut månadsvis. Den kan antingen utbetalas för innevarande månad eller i efterskott. Anställda delas upp i två olika kategorier, tjänstemän eller kollektivare.

Vad betyder lön avser år?

salary for current period) är när en anställd erhåller sin lön i förskott. ... Exempel på förskott är när en anställd får sln lön utbetald den 25:e januari och lönen avser perioden 1-31 januari.

När kommer lönen oktober 2021?

Löneutbetalningsdagar år 2021/Salary Payment Days 2021

Lönemånad/ PayrollmonthKörnings- datum extra utbet.Utbetalnings- dag lön/ Payment date
September1 sep24 september
Oktober29 sep25 oktober
November2 nov25 november
December1 dec23 december

Varför har man innestående lön?

Det är inte stadgat i lagen när lönen ska betalas ut till arbetstagare, detta regleras vanligtvis i anställnings- och kollektivavtal. Står det i ditt avtal att lönen ska betalas ut i efterskott så har alltså din arbetsgivare rätt att göra det och på så vis ha en månadslön innestående.