:

Får man mata skator?

Innehållsförteckning:

  1. Får man mata skator?
  2. Är det tillåtet att mata fåglar?
  3. Får man mata fåglar i parken?
  4. Får man mata fiskmåsar?
  5. Får man mata måsar?
  6. Kan fåglar äta ihjäl sig?

Får man mata skator?

Alla kråkfåglar är intelligenta, vilket onekligen ställer till besvär för människor... Jag matar gärna skatorna, men inte med solrosfrön!!! Och inte med talgbollar. De klarar sig så utmärkt på annan billigare mat!

Är det tillåtet att mata fåglar?

Det är trevligt med fåglar, men ibland kan fågelmatning ställa till med problem. Att mata fåglar är tillåtet om det sker utan olägenhet för människor eller miljön. Det är inte nödvändigt att mata fåglar under vår, sommar och höst för att de ska överleva då mat finns i överskott i vår natur.

Får man mata fåglar i parken?

Kanske du också hör till dem som någon gång har kastat små brödbitar eller smulor av din kanelbulle till småfåglar i parken? Tanken är god men egentligen är det här inte alls så hälsosamt för fåglarna. Kolhydrater, som till exempel bröd, kan vara väldigt skadliga och i värsta fall orsaka missbildningar.

Får man mata fiskmåsar?

Att mata fåglar är tillåtet om det sker utan olägenhet för människor eller miljön. Det är inte nödvändigt att mata fåglar under vår, sommar och höst för att de ska överleva då mat finns i överskott i vår natur.

Får man mata måsar?

Det är förbjudet att kasta eller lägga ut fågelmat på sådant sätt att det kan påverka människors hälsa och miljön, exempelvis genom att maten lockar till sig skadedjur. Även om det är småfåglar som matas så lockas måsar, duvor och även råttor dit av tillgången på mat.

Kan fåglar äta ihjäl sig?

Det finns en seglivad myt om att så är fallet. Men det stämmer inte. Fåglarna har klarat sig själva i många tusen år och de arter som stannar i Sverige över vintern är väl anpassade. Det är inte så att de skulle svälta ihjäl om vi inte matade dem.