:

Får man mecenat på Komvux?

Innehållsförteckning:

  1. Får man mecenat på Komvux?
  2. Är man student på Komvux?
  3. Vart får man studieintyg Komvux?
  4. Hur mycket måste man plugga för att få mecenat?
  5. Hur visar man att man är student?
  6. När får jag mitt Mecenatkort?
  7. Kan man ta studielån för komvux?
  8. När söker man till komvux 2021?

Får man mecenat på Komvux?

De är studiestödsberättigande men är ändå berättigade till Mecenatkort. Det gäller specifikt nedanstående grupper. Gymnasiesärskola (motsvarar gymnasiet). Särvux och Lärvux (motsvarar Komvux).

Är man student på Komvux?

Du som studerar på Komvux, Folkhögskolan eller Yrkeshögskola och tar studiemedel samt läser på minst 50% får automatiskt uppgifter om hur du laddar ner ditt digitala Studentkort via post/digital brevlåda så fort vi fått in dina uppgifter från CSN.

Vart får man studieintyg Komvux?

För att beställa ett studieintyg, gå in på Min profil i Campus och klicka på knappen Beställ studieintyg längst ned på sidan så skickar vi ett studieintyg till din mejladress inom 3-5 arbetsdagar.

Hur mycket måste man plugga för att få mecenat?

För att Studentresesymbolen på ditt Mecenatkort måste du studera med minst 50% studieomfattning under terminen och i minst 10 veckor under terminen på universitet, högskola, komvux eller annan utbildning som är berättigad till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Hur visar man att man är student?

Du får din studentlegitimation ca 1-2 veckor efter att du registrerat dig och betalat medlemsavgiften. Det finns två företag, Studentkortet och Mecenat, som administrerar studentlegitimation. Som medlem i Kåren får du båda korten och båda är lika giltiga som studentlegitimation men innehåller olika rabatter.

När får jag mitt Mecenatkort?

Har du studiestöd från CSN så får du Mecenatkortet automatiskt. Ditt digitala kort skapas automatiskt ungefär samma dag som du får din första utbetalning för terminen.

Kan man ta studielån för komvux?

Du som läser på komvux kan finansiera dina studier med studiemedel från CSN (Centrala studiestödsnämnden). ... För att få studiemedel måste du själv ansöka om stöd hos CSN. Studiemedlen består av två delar: bidrag och lån. Du väljer själv om du bara vill ansöka om bidraget eller om du även vill låna pengar.

När söker man till komvux 2021?

Gymnasiala kurser och kurspaket söker du senast 8 veckor före kursstart. I kursutbudet ser du sista ansökningsdag på varje kurs och kurspaket. Grundläggande kurser har ingen sista ansökningsdag. Var ute i god tid, och se till att din ansökan är så komplett som möjligt.