:

Får svenska landslaget lön?

Innehållsförteckning:

  1. Får svenska landslaget lön?
  2. Vad tjänar Ludwig Augustinsson?
  3. Hur mycket tjänar Nilla Fischer?
  4. Vad tjänar Janne?
  5. Vad tjänar Janne Andersson i månaden?
  6. Hur mycket tjänar Albin Ekdal?
  7. Hur mycket tjänar Emil Krafth?
  8. Hur mycket tjänar en kvinnlig fotbollsspelare?
  9. Hur mycket tjänar Marta i veckan?
  10. Hur mycket får Lotta Schelin i lön?

Får svenska landslaget lön?

Inga statliga bidrag används till landslagsersättningar. Men ska man föra en diskussion om hur det ser ut i Sverige och jämföra andra länder är det ändå bra om man gör det baserat på fakta. Vi får inte heller några statliga bidrag som används för att finansiera våra landslagsersättningar.

Vad tjänar Ludwig Augustinsson?

27-årige Augustinsson blir därmed Sevillas förste svenske spelare någonsin på herrsidan. Tidigare i veckan rapporterade tyska Bild att Bremen och Sevilla kommit överens om en övergång värd cirka 56 miljoner kronor. Spanska Marca har uppgett att svensken skriver på ett fyraårskontrakt med Sevilla.

Hur mycket tjänar Nilla Fischer?

Den enda svenska spelaren på listan är Nilla Fischer. I början av december 2021 vann hon Diamantbollen som Sveriges bästa damfotbollsspelare. Med en årslön på 65.000 dollar hittar vi henne på plats nummer sju. Sen 2014 spelar Fischer i den tyska ligan är hon representerar Wolfsburg.

Vad tjänar Janne?

Ökat lönegap. Fotbollskanalen har tagit fram siffror från Skatteverket, som visar att Janne Andersson hade en årslön på närmare sex miljoner kronor () under 2019. Vilket innebär en ökning på en halv miljon kronor. En annan som ökade årsinkomsten var damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson.

Vad tjänar Janne Andersson i månaden?

Under 2020 tjänade han nämligen kronor. Det är visserligen inte ens i närheten av lönen året dessförinnan, men det gav ändå Andersson en månadslön på drygt 362 000 kronor.

Hur mycket tjänar Albin Ekdal?

300 000 EUR (2012) Albin Ekdal/Salary

Hur mycket tjänar Emil Krafth?

Den 8 augusti 2019 värvades Krafth av engelska Newcastle United för en övergångssumma på ca 58 miljoner kronor.

Hur mycket tjänar en kvinnlig fotbollsspelare?

Sportbladet Plus har granskat samtliga lag i den högsta serien. Bakom Seger följer Elin Rubensson, Kopparberg/Göteborg kronor och Stina Blackstenius, samma klubb, 923 146 kronor. På topp fem ytterligare två spelare från Rosengård, Zecira Musovic 764 187 kronor och Anna Anvegård 763 313 kronor.

Hur mycket tjänar Marta i veckan?

Martas lön: 168 000 Enligt Ödén kommer de första utbetalningarna ske under veckans gång. Samtidigt kan Sportbladet nu avslöja vilka löner Tyresö delat ut till sina världsstjärnor.

Hur mycket får Lotta Schelin i lön?

Lotta Schelin – $200,000 i lön Svenska Lotta Schelin anses vara en av de bästa och smartaste spelarna i damfotbollen på grund av hennes spelförståelse och läsa för mål. Hennes stil jämförs ofta med landsmannen Zlatan Ibrahimovic.