:

Hur påverkas svenskan av ungdomsspråk?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkas svenskan av ungdomsspråk?
  2. Vad tycker du om ungdomsspråk?
  3. Hur påverkar ungdomsspråk?
  4. Varför talar unga ungdomsspråk?
  5. Vilka språk påverkar Ungdomsspråk?
  6. Hur påverkas svenskan av slang?
  7. Vad tycker du om slang?
  8. Varför skiljer sig Ungdomsspråk från vuxnas?
  9. Hur uppfattas en person som använder många slanguttryck?
  10. Varför talar ungdomar och vuxna på olika sätt?

Hur påverkas svenskan av ungdomsspråk?

På grund av ungdomsspråk som sprids i dag, kommer att tappat borta svenska språket, eftersom flera av barn och ungdomar prata det språk för att de tycker att det är roligt och mer varierat. Med tiden, det språk blir utvecklat mer och blir den nya generationen pratar samma språk, så med tiden kanske skapa en ny Sverige.

Vad tycker du om ungdomsspråk?

Tycker du att ungdomar talar otydligt, har ett tarvligt ordförråd och säger typ och ba hela tiden? Det stämmer säkert, men deras språk är inte sämre än andra generationers ungdomsspråk.

Hur påverkar ungdomsspråk?

2.2 Om ungdomsspråk Därför påverkar också grupptryck hur man talar. Även den kognitiva mognaden kan påverka det faktum att ungdomar uttrycker som på andra sätt än vuxna. De har inte heller samma livserfarenhet eller vana vid att anpassa sitt språkbruk efter den aktuella kontexten (Kotsinas 1997).

Varför talar unga ungdomsspråk?

Ungdomar markerar tydligt att de inte talar så med vuxna. Det finns ett behov av att markera gemenskap gentemot vuxensamhället. Och medvetet gör man det lättast med orden. I vissa situationer kan man tala mycket ungdomsspråk.

Vilka språk påverkar Ungdomsspråk?

Många av uttrycken kommer från arabiska och turkiska, vilket visar att de allestädes närvarande arabiska, persiska och turkiska språken tränger in i ungdomsspråk i Sverige.

Hur påverkas svenskan av slang?

Annat Att man talar förortssvenska betyder inte att man har ett torftigt språk. Tvärtom – slang visar på språkglädje och stor humor, anser Ulla-Britt Kotsinas, professor i nordiska språk. Slang förknippas oftast med ungdomar – det är nya ord som ungdomar hittar på.

Vad tycker du om slang?

Annat Att man talar förortssvenska betyder inte att man har ett torftigt språk. Tvärtom – slang visar på språkglädje och stor humor, anser Ulla-Britt Kotsinas, professor i nordiska språk. Slang förknippas oftast med ungdomar – det är nya ord som ungdomar hittar på.

Varför skiljer sig Ungdomsspråk från vuxnas?

Ungdomars samtalsämnen skiljer sig något från vuxnas vad gäller innehållsliga drag. Ungdomar uttrycker åsikter, värderingar och känslor i högre grad än beskrivningar och argument. Dessutom förs nya samtalsämnen in innan det föregående är avslutat.

Hur uppfattas en person som använder många slanguttryck?

För en äldre person kan ord, och ibland hela meningar, bli helt oförståeliga. Olika grupper använder olika slags slang. Det finns slang som är allmänna, alltså slang som de flesta ungdomar använder, oavsett vilken grupp man tillhör, och så finns det slang som används beroende vilken klass man tillhör.

Varför talar ungdomar och vuxna på olika sätt?

Ungdomars samtalsämnen skiljer sig något från vuxnas vad gäller innehållsliga drag. ... När ungdomar för informella samtal använder de sig ofta av konkreta exempel från sin egen erfarenhet för att klarlägga vad de har att säga, och detta är något som även vuxna använder sig av.