:

Får väldigt lätt blåmärken?

Innehållsförteckning:

  1. Får väldigt lätt blåmärken?
  2. Får man lättare blåmärken när man äter blodförtunnande?
  3. Vad beror det på att man lätt får blåmärken?
  4. Vem har låga blodplättar?
  5. Vilken värktabletter när man äter blodförtunnande?
  6. Kan man få stroke när man äter blodförtunnande?

Får väldigt lätt blåmärken?

En del får oftare blåmärken än andra Ditt blod och dina blodkärl påverkar hur lätt du har att få blåmärken, till exempel genom blodets förmåga att levra sig. Du kan också få blåmärken lättare om du behöver använda läkemedel som tunnar ut blodet.

Får man lättare blåmärken när man äter blodförtunnande?

Blodförtunnande läkemedel och blödningar. Du blöder lättare när du tar blodförtunnande läkemedel om du till exempel får ett sår eller en skada. Det beror på att blodet inte koagulerar lika snabbt som tidigare.

Vad beror det på att man lätt får blåmärken?

Alla människor får blåmärken i samband med små skador. Blåmärken beror på att små blodkärl under huden går sönder så att blod rinner ut i det kringliggande området. Det tar en eller ett par dagar innan blodet sprider sig till huden och ett blåmärke syns.

Vem har låga blodplättar?

Orsak(-er) vid nedsatt produktion av trombocyter i benmärg. Detta ses i samband med aplastisk anemi, leukemi, lymfom, strålning, kemoterapi, vissa läkemedel (t ex tiaziddiuretika) och vid uttalad alkoholkonsumtion. i efterförloppet till virusinfektioner som t ex påssjuka, kikhosta och röda hund.

Vilken värktabletter när man äter blodförtunnande?

Orsakar inte magbesvär. Under kort tid och i normala doser är paracetamol även säkert att använda för dig som tar blodförtunnande läkemedel (till exempel Waran). För gravida och äldre personer: Välj paracetamol mot smärta och feber hellre än de värktabletter som tillhör NSAID-preparaten.

Kan man få stroke när man äter blodförtunnande?

svårare blödningar än om de inte tagit läkemedlet. Warfarin har i tidigare studier visat sig ha en positiv effekt på patienter med en typ av onormal hjärtrytm, så kallad atrial fibrillation. Hos dessa kan warfarin minska risken för att drabbas av ischemisk stroke.