:

Får man lägga parkett i hyresrätt?

Innehållsförteckning:

  1. Får man lägga parkett i hyresrätt?
  2. Hur ofta ska hyresvärden byta golv?
  3. Vad kan man göra åt plastgolv?
  4. Hur ofta måste hyresvärden måla om?
  5. Kan man lägga plastmatta på plastmatta?
  6. Kan man lägga plastmatta på laminatgolv?

Får man lägga parkett i hyresrätt?

Ja! Det här får du renovera själv utan att fråga hyresvärden om lov: Lägga löst golv, som trätrall, balkonggräs.

Hur ofta ska hyresvärden byta golv?

Om din hyresvärd anser att din bostad inte lever upp till denna standard får renoveringar utföras utan ditt medgivande. Även underhåll av lägenheten i form av tapetsering, byte av golv, ommålning och byta vitvaror mot modernare varianter får ske utan hyresgästens medgivande.

Vad kan man göra åt plastgolv?

Kombinera de två, köp en stor matta och täck de delar av golvet du fortfarande ser med dekorplast, vips så har du ett nytt golv. 3. Har du en lite större budget, köp ett klickgolv och lägg ut över plastgolvet för att på någon dag ha ett snyggt trägolv. Allt du behöver är ett klickgolv, tålamod och en såg.

Hur ofta måste hyresvärden måla om?

I vanliga fall brukar hyresvärden vara skyldig att ombesörja tapetsering av lägenheten vart tionde år. Ju längre tid det var sedan omtapetseringen ägde rum – desto större mängd avskavd tapetsering räknas till normalt slitage.

Kan man lägga plastmatta på plastmatta?

Ska du lägga och limma en ny plastmatta ovanpå den gamla måste underlagsytan ruggas upp med sandpapper så att limmet fäster ordentligt. När förarbetet är gjort och underlaget är helt torrt kan du börja lägga plastmattan. Eftersom det är ett kraftigt material du ska arbeta med är det viktigt att du har bra verktyg.

Kan man lägga plastmatta på laminatgolv?

Att lägga ett så kallat klickgolv av typen lamellparkett eller laminat över ett gammalt golv går i regel utmärkt. En plastmatta lämpar sig därför i regel utmärkt som golvunderlag. Om mattan däremot har luftbubblor eller är trasig på ett sätt som gör underlaget ojämnt är det bättre att ta bort mattan först.