:

Kan man få ledigt för att flytta?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få ledigt för att flytta?
  2. Får man en ledig dag när man fyller 50?
  3. Får inte ta ledigt från jobbet?
  4. Vad gäller för EA dagar?
  5. När får jag ta ut dagar för enskild angelägenhet?

Kan man få ledigt för att flytta?

Någon allmän, lagstadgad rätt till ledighet vid flytt finns inte, men beroende på ditt kollektivavtal kan du ha rätt till permission. Med permission avses en kort ledighet, under vilken den anställda beviljas lön.

Får man en ledig dag när man fyller 50?

Har din arbetsgivare tecknat kollektivavtal med Kommunal, så har vi förhandlat fram rätt till ledigt med lön i vissa fall. ... I några avtal har du rätt att vara ledig på din 50-årsdag (logga in på Mina sidor och kolla ditt kollektivavtal). Ofta är det arbetsgivaren som avgör om du har rätt att vara ledig eller inte.

Får inte ta ledigt från jobbet?

Att arbetstagare har rätt att vara lediga vid vissa tillfällen står i lagen. I kollektivavtalet kan det finnas överenskommelser om att vara ledig vid ytterligare tillfällen. Arbetstagaren och arbetsgivaren kan också komma överens om ledighet av helt andra skäl.

Vad gäller för EA dagar?

Om någon i din familj eller en nära släkting har dött, så kan du ha rätt till betald ledighet. Det kallas ledighet för enskilda angelägenheter (EA-dagar) och oftast står det om vad som gäller i ditt kollektivavtal. Du kan också ha rätt till betald ledighet i samband med nära anhörigs begravning.

När får jag ta ut dagar för enskild angelägenhet?

§ 32 Under ledighet för enskilda angelägenheter kan arbetstagare, om synnerliga skäl finns, medges behålla lönen under sammanlagt högst 10 arbetsdagar per kalenderår. Som synnerliga skäl ska anses nära anhörigs svårare sjukdom eller bortgång, begravning och gravsättning av urna samt bouppteckning efter sådan anhörig.