:

Vilka får köra vattenskoter?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka får köra vattenskoter?
  2. Får man köra vattenskoter i Sommen?
  3. Får man köra vattenskoter i Glan?
  4. Vilket körkort krävs för vattenskoter?
  5. I vilka sjöar får man köra vattenskoter?
  6. Får man åka vattenskoter i insjö?

Vilka får köra vattenskoter?

Den infördes en ny bestämmelse i vattenskoterförordningen om åldersgräns på 15 år för att framföra vattenskoter. Samtidigt infördes en möjlighet för Transportstyrelsen att i enskilda fall ge dispens från ålderskravet under särskilda tävlingsarrangemang anordnade av medlemsförbund i Riksidrottsförbundet.

Får man köra vattenskoter i Sommen?

Alla motordrivna fordon är förbjudna i terrängen. Du får parkera ditt fordon och ställa husvagnen direkt intill vägen om du inte hindrar trafiken eller dem som arbetar i skog och mark. Det är förbjudet att köra med vattenskoter inom andra vattenområden än de som länsstyrelsen beslutat om. Ta med dig skräpet!

Får man köra vattenskoter i Glan?

Du får bara köra vattenskoter i allmänna farleder och områden som har godkänts av Länsstyrelsen. Men det är oklart om våra svenska regler stämmer med EU:s lagstiftning och krav på fri rörlighet för varor och tjänster.

Vilket körkort krävs för vattenskoter?

Från och med den gäller krav om förarbevis för att framföra vattenskoter. Utöver detta finns sedan tidigare en åldersgräns på 15 år för att köra vattenskoter.

I vilka sjöar får man köra vattenskoter?

I Sverige får man enligt vattenskoterförordningen endast köra vattenskoter i allmänna farleder samt inom områden där länsstyrelsen har beslutat om undantag från det generella förbudet. Du som kör en vattenskoter är ansvarig för att inte skada människor, natur eller miljö.

Får man åka vattenskoter i insjö?

Förordning () om användning av vattenskoter anger att det endast är tillåtet att köra vattenskoter i allmänna farleder samt i områden där länsstyrelserna beslutat om undantag från det generella förbudet. ... Däremot gäller miljöbalken och allmänna sjötrafikregler även för vattenskoter.