:

Var får man köra vattenskoter i Skåne?

Innehållsförteckning:

  1. Var får man köra vattenskoter i Skåne?
  2. Vilka sjöar får man köra vattenskoter?
  3. Var får man köra vattenskoter i Västerbotten?
  4. Var får man köra vattenskoter i Dalarna?
  5. Var får man köra vattenskoter?
  6. Får man köra vattenskoter i Siljan?

Var får man köra vattenskoter i Skåne?

Vattenskoter. Du får bara köra vattenskoter i allmänna farleder och områden som har godkänts av Länsstyrelsen. Du får bara köra vattenskoter i allmänna farleder och områden som har godkänts av Länsstyrelsen.

Vilka sjöar får man köra vattenskoter?

Observera att på sjökorten finns också andra sjöleder markerade, men för vattenskotertrafik gäller bara de allmänna farlederna. Där leden går nära land får man inte köra närmare stranden än 100 meter. Inget inlandsvatten är tillåtet för körning med vattenskoter."

Var får man köra vattenskoter i Västerbotten?

Du får bara köra vattenskoter i allmänna farleder och områden som har godkänts av Länsstyrelsen.

Var får man köra vattenskoter i Dalarna?

Vattenskoter i Dalarna Körning med vattenskoter orsakar bland annat höga och oregelbundna ljudnivåer i en fritidsmiljö där tystnad blir allt mer sällsynt. Det kan också störa växt- och djurliv. Därför är det enbart tillåtet att köra vattenskotrar i allmänna farleder och i de områden som länsstyrelsen beslutar om.

Var får man köra vattenskoter?

Reglerna om att köra vattenskoter finns i förordning om användning av vattenskoter. Där står det att vattenskoterkörning endast är tillåtet i allmänna farleder och i områden där Länsstyrelsen beslutat om undantag från det generella förbudet.

Får man köra vattenskoter i Siljan?

I Sverige får man enligt vattenskoterförordningen endast köra vattenskoter i allmänna farleder samt inom områden där länsstyrelsen har beslutat om undantag från det generella förbudet. Du som kör en vattenskoter är ansvarig för att inte skada människor, natur eller miljö.