:

Får man köra vattenskoter med förarbevis?

Innehållsförteckning:

  1. Får man köra vattenskoter med förarbevis?
  2. Får man köra vattenskoter i insjöar?
  3. Vilka behöver förarbevis för vattenskoter?
  4. Vad innebär förarbevis på vattenskoter?
  5. Var får man köra vattenskoter i Västernorrland?
  6. Vad kostar det att ta skepparexamen?
  7. Hur mycket kostar det att ta förarbevis?

Får man köra vattenskoter med förarbevis?

Nästa båtsäsong måste den som kör vattenskoter ha giltigt förarbevis. Det beslutade riksdagen under onsdagen. Men redan i sommar kan förare börja utbilda sig.

Får man köra vattenskoter i insjöar?

Vattenskoterförordningen. Förordning () om användning av vattenskoter anger att det endast är tillåtet att köra vattenskoter i allmänna farleder samt i områden där länsstyrelserna beslutat om undantag från det generella förbudet. ... Däremot gäller miljöbalken och allmänna sjötrafikregler även för vattenskoter.

Vilka behöver förarbevis för vattenskoter?

Från och med den gäller krav om förarbevis för att framföra vattenskoter. Utöver detta finns sedan tidigare en åldersgräns på 15 år för att köra vattenskoter.

Vad innebär förarbevis på vattenskoter?

För att Transportstyrelsen ska kunna utfärda ett förarbevis för vattenskoter behöver du med godkänt resultat ha genomgått en utbildning för vattenskoter som är godkänd av Transportstyrelsen. Förarbevis för vattenskoter kan också utfärdas av Transportstyrelsen om du uppfyller ovan angivna övergångsbestämmelser.

Var får man köra vattenskoter i Västernorrland?

I Västernorrland finns det elva allmänna farleder där du får köra med vattenskoter. Dessa går in från territorialhavet till kommersiella hamnar i Sundsvallsområdet, Härnösand, upp mot Kramfors, till Sollefteå längs Ångermanälven, längs Höga Kusten och mot Örnsköldsvik och Husum.

Vad kostar det att ta skepparexamen?

Kostnaden för en Skepparexamen distanskurs beror på hos vem du väljer att läsa den. Det finns många verksamheter som erbjuder en distanskurs för Kustskepparintyg och priserna varierar ofta mellan ca 1000 sek och 3000 sek, beroende på om du väljer med Båtpraktik, kursmaterial och kurslitteratur.

Hur mycket kostar det att ta förarbevis?

Du betalar 150 kr och skickar in blanketten tillsammans med foto på dig själv (måste vara godkänt för id-handlingar) och får sedan ditt förarbevis. Fram till du får ditt förarbevis kan du köra moped med vanlig legitimation dock högst i två månader från och med utfärdat kunskapsprov.