:

Får jag köra om en traktor på höger sida?

Innehållsförteckning:

  1. Får jag köra om en traktor på höger sida?
  2. Vilka fordon får köra om på höger sida?
  3. Får man köra om på höger sida med moped?
  4. Vilken hastighet får traktor B köras i?
  5. Varför ska traktorer köras på väg?
  6. Hur ska traktor A köras på körbanan?

Får jag köra om en traktor på höger sida?

Förbudsmärket innebär att det är förbjudet att köra om andra motordrivna fordon än tvåhjuliga mopeder eller motorcyklar utan sidvagn. Det betyder att du inte heller får köra om traktorer och motorredskap såvida det inte finns en tilläggstavla som anger att det är tillåtet.

Vilka fordon får köra om på höger sida?

På vägar där det finns minst två markerade körfält i samma riktning och hastigheten är 70 km/h eller lägre får du passera fordonhöger sida. Det är även tillåtet att passera fordonhöger sida: När det finns minst två markerade körfält i samma riktning och de är utmärkta med körfältsvägvisare för olika färdmål.

Får man köra om på höger sida med moped?

Omkörning får normalt ske till vänster, men om det är en väg med minst två markerade körfält i färdriktningen och hastighetsbegränsningen är högst 70 km/tim får du köra om på både vänster och höger sida. Den som kör om ska hålla ett betryggande avstånd i sidled.

Vilken hastighet får traktor B köras i?

  • Traktor b får köras i högst 50 km/timmen. Äldre traktorer och A-traktorer ska vara konstruerade för att kunna köra i högst 30 km/timmen. EPA-traktor har dessutom en högsta tillåten hastighet av 30 km/timmen.

Varför ska traktorer köras på väg?

  • Traktorer får köras på väg och ska då följa trafikreglerna. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen).

Hur ska traktor A köras på körbanan?

  • Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen). Vägens hastighetsbegränsning gäller för alla fordon men för traktor gäller även: Traktor a ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/timmen. Traktor b får köras i högst 50 km/timmen.