:

Kan man heta Jesus?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man heta Jesus?
  2. Får man heta Elvis?
  3. Får man heta pucko?
  4. Får man heta Sverige?
  5. Kan man heta veranda?
  6. Får man heta potatis?

Kan man heta Jesus?

Den senaste tiden har Skatteverket nekat många att heta någon enstaka bokstav, just eftersom det inte är vad man anser ett namn. Vad för namn skulle ni direkt neka? – Ja du... Satan, Allah, Messias, sådana som kan väcka anstöt.

Får man heta Elvis?

Familjen ville döpa sin dotter till Elvis och sökte om lov hos Skatteverket. Båda föräldrarna var säkra på att ingen skulle motsätta sig namnförslaget. Skatteverket tycker inte att en flicka ska bära "ett förnamn som har maskulin prägel". ...

Får man heta pucko?

Nyligen kunde vi läsa om 17-åriga Ebba Nyqvist som ansökt om att lägga till "Blåjeans" till sina förnamn – men fick avslag från Skatteverket. Samtidigt har namnansökningar som Pung, Balle, Ragata, Filur och Pucko godkänts. Liksom namnen Bärs, Ica och Unistar.

Får man heta Sverige?

Enligt personnamnlagen i Sverige får inget namn som kan väcka anstöt, kan antas leda till obehag för den som ska bära namnet eller av någon annan anledning är olämpligt som förnamn godkännas. Det kan till exempel innebära att namnet inte får likna ett efternamn, ett ortsnamn eller har en smeknamnskaraktär.

Kan man heta veranda?

Fick inte heta ”A” Föräldrarna försökte sedan ge barnet namnet ”A”, men inte heller det gick igenom. Andra namn som inte godkänts är bland andra Superman, Veranda och Ikea. Däremot godkändes Google, skriver CNN.

Får man heta potatis?

10 märkligaste förnamnen som föräldrar har gett sina barn: 1 pojke heter Potatis. ... 1 pojke heter Balle. 3 flickor heter Bärs. 4 pojkar heter Porsche.