:

När behövs inte förarkort?

Innehållsförteckning:

  1. När behövs inte förarkort?
  2. Hur skaffar man förarkort?
  3. Vad måste du göra för en period under 3 timmar när förarkortet inte sitter i färdskrivaren?
  4. Hur lång tid tar det att få nytt förarkort?
  5. Vad kostar ett nytt förarkort?
  6. Vad händer om en förare blir bestulen på eller helt enkelt tappat bort sitt förarkort?
  7. När slutar ditt förarkort senast att registrera uppgifter?

När behövs inte förarkort?

Fordon som används eller hyrs utan förare av jordbruks-, trädgårds-, skogs-, uppfödnings- eller fiskeriföretag för godstransporter inom ramen för företagets egen verksamhet inom en radie av högst 100 kilometer från den plats där företaget är beläget.

Hur skaffar man förarkort?

Hur får jag ett nytt kort? När det är dags att förnya förarkortet skickar vi en uppmaning om det till din folkbokföringsadress. Uppmaningen skickas cirka 60 dagar innan kortet blir ogiltigt. Du ansöker om förarkort direkt via e-tjänsten "Färdskrivarkort – ansök" och loggar in med e-legitimation.

Vad måste du göra för en period under 3 timmar när förarkortet inte sitter i färdskrivaren?

Du ska aktivt välja aktivitet under arbetsdagen när du inte kör så att annat arbete, tillgänglighet och vila registreras av färdskrivaren. Om du utför aktiviteter under din arbetsdag som inte registreras av färdskrivaren ska dessa registreras manuellt i efterhand.

Hur lång tid tar det att få nytt förarkort?

Du behöver betala avgiften på 280 kronor för att tillverka körkortet. Inbetalningskortet följer med grundhandlingen. Om din förnyelse blir godkänd tar det cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta ditt nya körkort hos ditt postombud.

Vad kostar ett nytt förarkort?

Förarkort. Förarkortet är giltigt i 5 år och kostar 250 kr. Förarkortet kan användas i alla färdskrivare oavsett fabrikat. Det som är viktigt att komma ihåg är att det måste förvaras så att det inte böjs eller skadas, i plånkoken i bakfickan är ingen bra plats.

Vad händer om en förare blir bestulen på eller helt enkelt tappat bort sitt förarkort?

Om ditt kort stjäls, tappas bort eller inte fungerar ska du anmäla det till Transportstyrelsen. Redovisningen av din arbetstid måste då göras med hjälp av utskrift från färdskrivaren. För att utskrift ska kunna göras måste tillräckligt med papper avsett för färdskrivaren finnas med i fordonet.

När slutar ditt förarkort senast att registrera uppgifter?

Vid en kontroll ska du kunna visa upp information om dina aktiviteter innevarande dag och de föregående 28 dagarna. Om du har förnyat ditt förarkort under de 28 dagarna ska båda korten visas upp. Du ska använda reglagen i färdskrivaren aktivt så att de olika tidskategorierna registreras tydligt var för sig.