:

Var får man köra traktor A?

Innehållsförteckning:

  1. Var får man köra traktor A?
  2. Vilken behörighet får du köra med ditt körkort?
  3. Vilken hastighet får traktor B köras i?
  4. Varför ska traktorer köras på väg?
  5. Hur ska traktor A köras på körbanan?

Var får man köra traktor A?

Trafikregler. Traktorer får köras på väg och ska då följa trafikreglerna. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen).

Vilken behörighet får du köra med ditt körkort?

  • Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet. Körkortsålder. Ger rätt att köra. AM.

Vilken hastighet får traktor B köras i?

  • Traktor b får köras i högst 50 km/timmen. Äldre traktorer och A-traktorer ska vara konstruerade för att kunna köra i högst 30 km/timmen. EPA-traktor har dessutom en högsta tillåten hastighet av 30 km/timmen.

Varför ska traktorer köras på väg?

  • Traktorer får köras på väg och ska då följa trafikreglerna. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen).

Hur ska traktor A köras på körbanan?

  • Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen). Vägens hastighetsbegränsning gäller för alla fordon men för traktor gäller även: Traktor a ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/timmen. Traktor b får köras i högst 50 km/timmen.