:

Får man köra upp med timmerbil?

Innehållsförteckning:

  1. Får man köra upp med timmerbil?
  2. Får man köra upp med egen lastbil?
  3. Hur lång är en CE uppkörning?
  4. Får man köra be med CE?
  5. Måste man ha förarkort vid uppkörning?
  6. Hur lång tid tar en uppkörning lastbil?
  7. Får man köra manuell lastbil med Automatkort?

Får man köra upp med timmerbil?

Med ett körkort med behörigheten CE får du köra lastbilar och personbilar utan viktgräns. Du får också koppla till en eller flera släpvagnar utan viktgräns. Du har ett svenskt körkort med C-behörighet. ...

Får man köra upp med egen lastbil?

Körprovet för behörighet C ska genomföras med en lämplig lastbil. Du måste själv tillhandahålla ett fordon som uppfyller dessa krav. Lastbilen får inte ha körförbud, vara ett utryckningsfordon eller en begravningsbil. Den får heller inte vara lastad med farligt gods eller med djur.

Hur lång är en CE uppkörning?

Körningen i trafik pågår minst 45 minuter och du får köra såväl i tätort som på landsväg. Tiden för säkerhetskontroll och särskilda manövrer ska inte räknas in i den tiden. Förarprövaren kommer att dirigera dig eller be dig köra mot ett angivet mål.

Får man köra be med CE?

Tar man ett CE-körkort så får man köra tung lastbil med tungt släpfordon påkopplat. Man får även köra personbil med tungt släp och tung terrängvagn och traktortåg. Man får köra alla fordon behörighet B samt de som gäller för körkort med behörighet BE.

Måste man ha förarkort vid uppkörning?

Godkänt körprov Du får köra fordon som kräver din nya behörighet innan du hämtat ut ditt körkort om du har med dig en handling som styrker din identitet, till exempel körkort för annan behörighet, pass eller id-kort. ... Därefter måste du ha med dig ditt nya körkort då du kör.

Hur lång tid tar en uppkörning lastbil?

Körningen pågår minst 45 minuter och du får köra både i tätort och på landsväg. Förarprövaren kommer att dirigera dig eller be dig köra mot ett angivet mål.

Får man köra manuell lastbil med Automatkort?

Den som har körkort för personbil med manuell växellåda ska kunna göra körprov för fler behörigheter med ett automatväxlat fordon utan att körkortet begränsas till automatväxlat fordon. ... Det förutsätter att den som kör upp redan har körkort för personbil, behörighet B, med manuell växellåda.