:

Hur fort får man köra på en cykelväg?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fort får man köra på en cykelväg?
  2. Får man köra på cykelbana?
  3. Vem får köra på cykelväg?
  4. Får elcykel köra på cykelbana?
  5. Hur fort får man köra på gågata?
  6. Får man köra på en gångväg?

Hur fort får man köra på en cykelväg?

Cykelgata. När du cyklar på en cykelgata är den högsta tillåtna hastigheten 30 kilometer i timmen. Cyklar du in på en väg som är cykelgata har du väjningsplikt mot fordon på cykelgatan När du lämnar cykelgatan och kör in på en annan väg har du väjningsplikt.

Får man köra på cykelbana?

Köra på cykelbana: Ja, om det finns. Ett undantag är om vägmärket för cykelbanan har tilläggstavlan "Ej moped". Då får moped klass II inte köras där.

Vem får köra på cykelväg?

Cykelväg eller cykelbana är en väg som cykel och moped klass II ska köra på. Övriga fordon får ej köra här om inget mer anges.

Får elcykel köra på cykelbana?

En elcykel som går upp till 45 km/h räknas som moped klass I. Motorn får ha en kontinuerlig märkeffekt på upp till 4000w. ... Du får skjutsa om lämplig plats finns, samma regel som för elcykel. Fordonet får inte köras på cykelbana.

Hur fort får man köra på gågata?

Fordon får inte föras med högre hastighet än 30 kilometer i timmen. Fordon får inte parkeras på någon annan plats än särskilt anordnade parkeringsplatser.

Får man köra på en gångväg?

På en gågata och i ett gångfartsområde gäller särskilda krav. ... Du får inte köra fordonet med högre hastighet än gångfart. Du får inte parkera fordonet. Du som är förare har väjningsplikt mot gående.