:

Måste tutan fungera?

Innehållsförteckning:

  1. Måste tutan fungera?
  2. Måste AC fungera vid besiktning?
  3. Är det lag på tuta?
  4. Måste Skyltbelysningen fungera?
  5. Måste extra bromsljus fungera?
  6. Får man tuta på någon som övningskör?
  7. Vad kontrolleras vid besiktning av husvagn?
  8. Måste vindrutetorkaren bak fungera vid besiktning?

Måste tutan fungera?

Tuta – Tro det eller inte, men din bil kan underkännas ifall tutan inte fungerar som den ska. Detta är däremot enkelt att testa. Det viktiga är att ljudet kommer ut direkt efter att tutan trycks ner, och att det inte finns en fördröjning. Lampor – Få någon att hjälpa dig kontrollera alla lampor på bilen.

Måste AC fungera vid besiktning?

Är det ett krav att det fungerarbesiktningen? MORGAN: Nej, det är inget krav eller kontroll av att luftkonditioneringen eller centrallåset fungerar. Men bilens alla dörrar måste kunna öppnas vid kontrollbesiktningen annars blir bilen underkänd.

Är det lag på tuta?

Du måste kunna varna andra människor runtomkring dig för fara. Så ja. Det där såg ut att gå lite fort!? på besiktningen måste det tydligt gå att se att knappen är tuta, räcker med en lapp med texten "tuta" på.

Måste Skyltbelysningen fungera?

Om skyltbeslyningen inte fungerar vid kontrollbesiktning underkänns fordonet utan krav på efterkontroll, men det blir en anmärkning i protokollet.

Måste extra bromsljus fungera?

Bromsljuset. Kontrollera att alla lampor för bromsljuset fungerar. Glöm inte bort det extra bromsljuset som är vanligt på nyare bilar.

Får man tuta på någon som övningskör?

Får fler personer vara med i bilen när man övningskör? ... Det finns inget förbud mot att fler personer är med i bilen.

Vad kontrolleras vid besiktning av husvagn?

Att tänka på vid besiktning av husvagn/husbil blinkers, belysningen runt om, reflexer och skyltlykta. att däckens mönsterdjup minst är 1,6 mm. att husvagnens bromsar fungerar (även katastrofbromsvajern) att det inte finns lösa föremål i husvagnen som kan skada inredningen vid ett bromsprov eller hårdare inbromsning.

Måste vindrutetorkaren bak fungera vid besiktning?

Torkare på bakruta och lyktor fungerar inte? Leder vanligtvis inte till efterkontroll, då det inte ingår i vår kontroll. Är fordonet dock utrustat med xenon- eller ledstrålkastare, så måste strålkastarrengöringen fungera.