:

Kan man köra upp med husvagn B96?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man köra upp med husvagn B96?
  2. Får man köra upp med sin egna bil?
  3. Får man köra upp med egen mc?
  4. Får man köra upp med hästtransport?
  5. När får man köra upp för körkort?

Kan man köra upp med husvagn B96?

Med utökad behörighet på B-körkortet får du dra tyngre husvagnar efter din bil. Hopkoppling av bil och släp, samt säkerhetskontroll är några av delmomenten vid körprovet. ...

Får man köra upp med sin egna bil?

Bokar du prov som privatist får du hyra en bil av Trafikverket för 400 kronor. Det är även tillåtet att köra upp i sin egen bil, förutsatt att den uppfyller kraven på dubbelkommando och extra backspeglar.

Får man köra upp med egen mc?

Körprovet ska genomföras med en lämplig tvåhjulig motorcykel utan sidvagn. Du måste själv tillhandahålla en sådan motorcykel och du ska använda samma motorcykel under hela provet. Motorcykeln får inte vara ett utryckningsfordon eller ha körförbud. Skatt och försäkring ska vara betalda.

Får man köra upp med hästtransport?

Körkortet ger dig en möjligt att köra fordonskombinationer där bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt är högst 4250 kg.

När får man köra upp för körkort?

Att göra körkortsprov. Åldersgränsen för att ta B-körkort är 18 år. Vid körprovet ska du visa att du kan hantera fordonet i trafiken och kan köra på ett trafiksäkert sätt. Körprovet är en kontroll av att du har de färdigheter som krävs för att få köra i trafiken.