:

Får man köra traktor B på motorväg?

Innehållsförteckning:

  1. Får man köra traktor B på motorväg?
  2. Får mopedbil köra på motorväg?
  3. Får man köra traktor med AM kort?
  4. Varför ska traktorer köras på väg?
  5. Vilken hastighet får traktor B köras i?
  6. Vad gäller körning på motorväg?
  7. När ska hastigheten på en motorväg vara 120 kilometer i timmen?

Får man köra traktor B på motorväg?

Traktor b ska köras på vägen. Ingen av traktorerna får köras på motorväg eller motortrafikled. Det finns några undantag, t. ex.

Får mopedbil köra på motorväg?

I dagsläget får inte mopeder, varken klass 1 eller 2, färdas på motorvägar och motortrafikleder, trots att mopeder klass 1 får vara konstruerade att färdas snabbare än den idag satta lägsta hastigheten på dessa vägar (45 gentemot 40 km/h).

Får man köra traktor med AM kort?

Med ett AM-körkort får du även köra traktorer som är gjorda för en hastighet på högst 40 km/timmen (traktor a). Ansök om körkortstillstånd och läs mer om vad som gäller för att ta ett AM-körkort.

Varför ska traktorer köras på väg?

  • Traktorer får köras på väg och ska då följa trafikreglerna. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen).

Vilken hastighet får traktor B köras i?

  • Traktor b får köras i högst 50 km/timmen. Äldre traktorer och A-traktorer ska vara konstruerade för att kunna köra i högst 30 km/timmen. EPA-traktor har dessutom en högsta tillåten hastighet av 30 km/timmen.

Vad gäller körning på motorväg?

  • Vid körning på motorvägen gäller följande: 1. Endast trafik med motorfordon eller motorfordon med tillkopplat fordon som är konstruerade och får framföras med en hastighet av minst 40 km/h får förekomma. Mopeder klass I får dock inte framföras på motorväg.

När ska hastigheten på en motorväg vara 120 kilometer i timmen?

  • Trafikverket får meddela föreskrifter om att de högsta tillåtna hastigheten på en motorväg ska vara 120 kilometer i timmen.