:

Får man köra mot enkelriktat?

Innehållsförteckning:

  1. Får man köra mot enkelriktat?
  2. Varför är enkelriktad skylt böjd?
  3. Vad är en enkelriktad gata?
  4. Vad menas med Områdesmärke?
  5. Vad innebär detta vägmärke?

Får man köra mot enkelriktat?

Hastigheten får inte vara högre än 30 kilometer i timmen på gång- och cykelbana eller i en högre hastighet än gångfart på en gågata. Polisen får också köra mot enkelriktat och göra undantag mot regler som till exempel förbud mot fordonstrafik och förbjuden infart.

Varför är enkelriktad skylt böjd?

Förbud mot infart är den enda skylten som kan vara böjd. Förbud mot infart hör tillsammans med enkelriktat. ... När du ser den böjda skylten vet du därför att du befinner dig på en enkelriktad gata.

Vad är en enkelriktad gata?

Enkelriktat innebär på vägar och gator att trafiken enbart får gå i en riktning. Detta gäller all form av trafik med fordon om inget annat anges. Enkelriktade gator och vägar kännetecknas normalt av en blå rektangulär skylt med en lång vit pil som syns på den övre bilden.

Vad menas med Områdesmärke?

Märket anger att ett område börjar med de förbud eller tillåtelser som anges med det infogade märket. Avvikelser från anvisningarna på märket kan anges genom tilläggstavlor. Tidsbegränsningar kan även infogas i märket.

Vad innebär detta vägmärke?

Anvisningsmärken talar om vad som gäller för en viss plats, väg eller vägsträcka. Där anvisningsmärken finns uppsatta gäller oftast särskilda trafikregler som du måste följa. Anvisningen gäller från platsen där märket sitter till ett slutmärke om inte annat anges.