:

Får man köra om spårvagn?

Innehållsförteckning:

  1. Får man köra om spårvagn?
  2. Hur köper man biljett till spårvagn i Göteborg?
  3. Är det okej att äta på bussen?
  4. Får man åka buss full?
  5. Kan man köpa biljett på spårvagnen i Göteborg?
  6. Hur köper man biljett på Västtrafik?
  7. Får man ta julgran på bussen?

Får man köra om spårvagn?

58 § fjärde stycket trafikförordningen () kan man läsa följande: ”En förare som avser att köra förbi till höger om en spårvagn eller buss som har stannat vid en hållplats utan refug, skall stanna och lämna fri passage åt på- eller avstigande passagerare”.

Hur köper man biljett till spårvagn i Göteborg?

I Västtrafikbutikerna kan du köpa biljetter och få hjälp med det mesta kring resan. Ombud är vanliga butiker som säljer Västtrafiks biljetter. Till exempel Pressbyrån, 7-eleven eller ICA.

Är det okej att äta på bussen?

Äta och dricka På bussar, spårvagnar och båtar är det tillåtet att äta något enklare, till exempel en frukt. Det är inte tillåtet att dricka alkohol.

Får man åka buss full?

Det är inte tillåtet att förtära mat och dryck med starka dofter. Visa hänsyn till dina medpassagerare och håll rent vid din plats. Du får inte dricka alkohol ombord på våra bussar och tåg. Du kan även nekas att åka med om du är kraftigt berusad.

Kan man köpa biljett på spårvagnen i Göteborg?

En enkelbiljett kostar från 30 kronor och du köper den lättast på något Västtrafiks försäljningsställen eller via Västtrafiks app To-Go. Om du vill köpa din biljett ombord gäller följande: På spårvagnen kan du köpa din biljett ombord med kort från biljettautomaten. På stadsbussarna kan du inte köpa biljetter ombord.

Hur köper man biljett på Västtrafik?

Du kan köpa enkelbiljett i alla våra försäljningskanaler. Du kan få den i form av en pappersbiljett eller på ett Västtrafikkort. Du kan även köpa biljett i appen Västtrafik To Go. Information om hur du kan betala i de olika kanalerna finns på Västtrafiks webbplats.

Får man ta julgran på bussen?

Slipp ta med dig din julgran på bussen, nu kan du äntligen ha en levande gran utan böket med bil, släp och barr överallt. Denna gran är handplockad och kommer med en garanti om att den är minst 150cm hög. ... Om granen inte ska tas in samma dag som den kommer rekommenderas det att ha granen utomhus i en hink med vatten.