:

När får man köra mopedbil?

Innehållsförteckning:

  1. När får man köra mopedbil?
  2. Hur lång tid tar det att få mopedkörkort?
  3. Vad krävs för att köra mopedbil?
  4. Vad är körkort för moped?
  5. Kan du köra moped i klass 1?

När får man köra mopedbil?

För att göra de praktiska delarna ska du ha fyllt 14 år och 9 månader och ha ett körkortstillstånd. Mopedutbildningen ska ske hos en behörig utbildare och den är minst tolv timmar lång.

Hur lång tid tar det att få mopedkörkort?

Att ta ett mopedkörkort tar 12 timmar förutsatt att du klarar alla moment på första försöket. Utav dessa tolv timmar är minst 4 timmar praktisk träning där det ingår övningskörning i trafik.

Vad krävs för att köra mopedbil?

  • Krävs det ett körkort för att köra mopedbil? Ja. För att kunna köra en mopedbil krävs ett körkort antingen; för mopedbil, ett så kallat AM körkort, eller ett körkort med behörighet A eller B, traktorkort eller förarbevis för moped klass 1 (utfärdat före 1 oktober 2009).

Vad är körkort för moped?

  • Allt bygger på att det finns två olika typer av körkort för moped. AM-körkort eller körkort för klass 1 är den ena och ger dig tillstånd att köra mopeder i klass 1. Dessutom ingår ett förarbevis för klass 2. Den andra typen av körkort för moped kallas förarbevis för klass 2. Det förarbeviset ger dig tillstånd att köra mopeder inom klass 2.

Kan du köra moped i klass 1?

  • Vill du köra så kallad EU-moped så måste du ta ett AM-körkort. Det ger dig tillstånd att köra mopeder som ingår i klass 1. Mopeder i klass 1 får gå i max 45 km/h och måste ha en registreringsskylt. För att få ta körkortet ska du ha fyllt 15 år och genomgått en mopedutbildning hos en behörig utbildare.