:

Hur starta bilen med startkablar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur starta bilen med startkablar?
  2. Kan man starta bilen när man laddar batteriet?
  3. Vad frigör dopamin från alkohol?
  4. Hur påverkas resten av kroppen av alkohol?
  5. Varför blir folk som dricker mycket alkohol sjuka?

Hur starta bilen med startkablar?

Så här gör du för att koppla startkablar på rätt sätt

  1. Koppla samman pluspolerna på bilarnas batterier med hjälp av den röda startkabeln.
  2. Därefter fästs den svarta startkabeln vid minuspolen på batteriet på den bil som ska ge starthjälp.

Kan man starta bilen när man laddar batteriet?

Vanlig mindre laddare kan inte i sig sabba startmotorn om man startar med laddaren inkopplad, möjligen tar laddaren stryk som nämnts. Laddare med starthjälp skall aktiveras samtidigt som startmotorn arbetar (kräver två man), annars kan spänningen lätt gå över 16V eller mera om batteriet är svagt och inte "svarar imot".

Vad frigör dopamin från alkohol?

  • När man dricker alkohol frigörs dopamin, en signalsubstans som får nervositet och vissa hämningar att släppa, samtidigt som det verkar rogivande och muskelavslappnande. Alkohol frisätter också endorfiner, ett ämne som liknar morfin och ger känslor av lugn och lycka. Men det är bara ena sidan av saken.

Hur påverkas resten av kroppen av alkohol?

  • Så påverkas resten av kroppen av alkohol. Förutom levern och hjärnan påverkas en rad andra organ i kroppen av alkohol. En måttligt alkoholkonsumtion påverkar inte hjärtat – men många personer får högt blodtryck av alkohol vilket i sin tur kan leda till stroke och andra hjärt- och kärlsjukdomar. Folk som dricker mycket alkohol blir lätt sjuka.

Varför blir folk som dricker mycket alkohol sjuka?

  • Folk som dricker mycket alkohol blir lätt sjuka. Alkohol försämrar immunförsvaret som får svårt att bekämpa bakterier och virus vilket gör dig mer mottaglig för långvariga förkylningar, lunginflammation och tuberkulos. Många får också dålig mage av alkohol.