:

Är vaselin farligt för huden?

Innehållsförteckning:

  1. Är vaselin farligt för huden?
  2. Är petrolatum farligt?
  3. Hur kan huden påverkas av mineraloljor?
  4. Kan man använda vaselin till ansiktet?
  5. Är petrolatum bra?
  6. Vad ska man använda vaselin till?

Är vaselin farligt för huden?

– Vi har tydligt märkt att en skadad hud som smörjs in med vaselin, mineralolja, inte läker lika fort som när den smörjs in med ekologiska vegetabiliska krämer, det senare ger en essentiell effekt medan vaselin stryper hudandningen och täpper igen porerna, säger Lovisa.

Är petrolatum farligt?

Framställningen är miljöfarlig och mineraloljorna bryts inte heller ner i naturen. Mineralolja går under olika namn. De vanligaste är: vaselin, paraffin, paraffinum liquidum, petrolatum, medicinsk vitolja. Vaselin och paraffin har utan tvivel en skyddande och fuktbevarande effekt på huden.

Hur kan huden påverkas av mineraloljor?

Mineraloljor Oljan ska ge lyster och glans, men är ett komodogent dvs. tilltäppande ämne som därmed kan täppa till porerna och rubba balansen i huden. Huden kan också bli torr eftersom oljan inte har några naturligt fuktgivande egenskaper.

Kan man använda vaselin till ansiktet?

– Ja, för mig är det ofattbart att använda vaselin i ansiktet när det finns så mycket fina och välgörande produkter på marknaden. Mitt råd är att använda en ansiktsolja istället. ... Vaselin är däremot perfekt att använda på till exempel torra händer över natten, skyddat med tunna bomullshandskar över.

Är petrolatum bra?

Genom att låsa in fukten hjälper Vaseline® till att bekämpa förhållanden som narig, flagnande hud och skyndar på hudens egna naturliga återhämtning. Hygienprodukter som innehåller petrolatum är sedan länge kända för att vara säkra att använda. Vaseline® har varit en pålitlig basprodukt i badrumsskåp i mer än 145 år.

Vad ska man använda vaselin till?

Klassiskt vaselin kan användas till så mycket mer än torra läppar och nariga armbågar.