:

Vad är det för biverkningar av Waran?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är det för biverkningar av Waran?
  2. Hur snabbt går Waran ur kroppen?
  3. Hur länge ska man äta Waran?
  4. När sätter man in Waran?
  5. Hur snabbt verkar Ocplex?
  6. Kan man äta blåbär när man äter Waran?

Vad är det för biverkningar av Waran?

Vid för hög dos av Waran kan du få ökad blödningstendens, t ex blod i urin eller avföring, hudblödningar (blåmärken) eller blödningar i tandköttet.

Hur snabbt går Waran ur kroppen?

På samma sätt fungerar det när du slutar med Waran. Det tar kroppen ett par dagar att ersätta dessa proteiner, så den blodförtunnande effekten kommer att finnas kvar under några dagar efter det att du slutat. Waran verkar i levern, och avlägsnas från kroppen via levern.

Hur länge ska man äta Waran?

Doseringschema för warfarin (Waran) Vid PK 3,0 dag 4 efter behandlingsstart så avstår man från Warfarin närmaste dagarna och minskar dosen därefter.

När sätter man in Waran?

Det har att göra med sjukvårdens rutiner kring mätning av PK-värdet och ändring av dos. Oftast sker provtagningen på förmiddagen så att man hinner få provresultatet och eventuellt ändra dosen till kvällen. I bipacksedeln för Waran skriver man att hela dosen bör tas vid samma tidpunkt varje dag.

Hur snabbt verkar Ocplex?

Protrombinkomplexkoncentrat (t ex Confidex eller Ocplex) används för att reversera effekten av warfarin vid allvarlig blödning eller inför akuta invasiva ingrepp. Protrombinkomplexkoncentrat verkar omgående, en maximal effekt uppnås inom 10 minuter.

Kan man äta blåbär när man äter Waran?

Det finns framförallt i frukt, bär och grönsaker. Man behöver inte undvika någon mat när man behandlas med warfarin men det är att föredra om man kan ha ett jämt intag av grönsaker under veckan och att man inte äter stora mängder vissa dagar för att inte äta något frukt och grönt andra dagar.