:

Varför spacers på bil?

Innehållsförteckning:

  1. Varför spacers på bil?
  2. Är det lagligt att ha spacers på bilen?
  3. Är spacers dåligt?
  4. Hur vet man vad man ska ha för spacers?
  5. Hur mycket spacers kan man ha?
  6. Hur mycket spacers?
  7. Hur mycket får man ändra spårvidd?

Varför spacers på bil?

Spacers är ett tillbehör till bilen som gör att du kan ändra två typer av mått, bultcirkel och navmått. Du kan med dessa distansplattor byta bultcirkel eller navmått på vissa bilmodeller eller bara få ett häftigare och fetare utseende på din bil.

Är det lagligt att ha spacers på bilen?

spacers är inte olagligt, men hjulen får inte sticka ut utanför skärmarna och man får heller inte ändra spårvidden hur mycket som helst heller.

Är spacers dåligt?

Spacers är bara skadligt för lagren om man förändrar offseten. Nu vill ju du använda spacers för att undvika att offset förändras. Så då kan jag inte se att det skulle kunna vara dåligt. Du borde ha 20 mm spacers!

Hur vet man vad man ska ha för spacers?

*En sak som man veta när man ska montera bolton Spacers är att bultarna på bilen ofta sticker ut mellan 25-30mm. Om du då ska ha en Spacer med tjocklek mellan 18-28mm så måste du veta om det finns "hålutrymme" i fälgen mellan bulthålen, alternativt får du kapa av lite på bilens bultar.

Hur mycket spacers kan man ha?

*Några andra bra saker att veta är t,ex hur långt navutstick bilen har, detta är inte så känsligt om du ska ha 20mm eller mer men på vissa bilar kan navet vara väldigt långt. Ska du däremot ha 15mm Spacer eller tunnare så kan det vara värt att mäta uststicket för det brukar ligga mellan 8-15mm navutstick.

Hur mycket spacers?

Ska du däremot ha 15mm Spacer eller tunnare så kan det vara värt att mäta uststicket för det brukar ligga mellan 8-15mm navutstick. Ofta har man en plastring i fälgen som man kan ta ur, detta kan vara bra vid tunna hålborrade Spacers, då behöver man inte tänka på navutsticket.

Hur mycket får man ändra spårvidd?

ET betyder inpressningsdjup (Einpress Tief på tyska) och är ett mått på hur långt in i skärmen fälgen sitter, alltså spårvidden. Ju lägre ET, ju längre kommer hjulen från varandra och ju större blir spårvidden. Man får aldrig välja ett högre ET-mått än det bilen har som original och man får gå ner max. tio steg.