:

Hur påverkar samhället Sverige en landsbygdsbo?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkar samhället Sverige en landsbygdsbo?
  2. Hur påverkar vi miljön negativt?
  3. Hur påverkar urbanisering miljön?
  4. På vilket sätt är staden beroende av landsbygden?
  5. Vad menas med att återanvända markområden i städer?

Hur påverkar samhället Sverige en landsbygdsbo?

Skillnaden mellan hur mycket landsbygdsbor lägger på drift av bil jämfört med de som bor i större städer är också tydlig. Behovet av bil är ofta större på landsbygden. Avstån- den är längre, framför allt till service och affärer, och kollektivtrafiken inte lika utbyggd.

Hur påverkar vi miljön negativt?

Förbränning av fossila bränslen (kol, olja och naturgas), jordbruk och skogsskövling leder till ökade halter växthusgaser. De ökade halterna hinner inte tas upp av växtligheten utan hamnar utanför det naturliga kretsloppet.

Hur påverkar urbanisering miljön?

Idag bor över hälften av jordens invånare i städer och inom några årtionden beräknas upp mot 70 procent att vara stadsbor. Städer står idag för en växande miljöbelastning med över 70 procent av de globala koldioxidutsläppen. Samtidigt rymmer staden stora möjligheter.

På vilket sätt är staden beroende av landsbygden?

Staden behöver landsbygden för livsmedel, energi, råvaror, rekreation och upplevelser (svenska städer är dessutom beroende av utländsk landsbygd eftersom vi importerar hälften av vår mat), och landsbygden behöver staden som ekonomisk motor och som centrum för service, sjukvård, idéutbyte och förnyelse.

Vad menas med att återanvända markområden i städer?

Återvinning av avfall för anläggningsändamål är branschtermen för att återanvända schaktmassor och återvinna icke farligt avfall. Återanvändning är positivt ur kretsloppssynpunkt och för att det minskar uttaget av naturresurser.