:

Är luftkonditionering farligt?

Innehållsförteckning:

  1. Är luftkonditionering farligt?
  2. Vad står AC för?
  3. Finns det luftrenare med AC?
  4. Hur fungerar luftkonditionering i hemmet?
  5. Vad gör en evaporator?

Är luftkonditionering farligt?

Varje gång du slår på maskinen släpps då mögelgifter ut i luften som vi sedan andas in. De här mikroorganismerna kan leda till andningsproblem, lunginflammation och legionella som är en allvarlig inflammation i lungorna orsakad av bakterier. Det kan också leda till att astma och allergier förvärras.

Vad står AC för?

Nästan alla bilar har luftkonditionering eller så kallad AC (engelska: Air Conditioning). Det är ett separat system som både är tekniskt komplicerat och som kräver speciell kompetens samt utrustning för att testa och reparera.

Finns det luftrenare med AC?

Hos Electrolux Home hittar du inom segmentet Klimat och AC alltid ett stort utbud av portabel AC, luftrenare och avfuktare. Oavsett om du är ute efter en effektiv avfuktare, tyst luftrenare eller energisnål AC hjälper vi dig hitta rätt produkt till ditt hushåll.

Hur fungerar luftkonditionering i hemmet?

Ett flytande kylmedel leds in i ett avdunstningssystem med lågt tryck. Det låga trycket får kylmedlet att avdunsta till en gas, som kyler anläggningens flänsar. De har stor yta och sänker temperaturen på den luft som en fläkt blåser över dem och in i rummet.

Vad gör en evaporator?

I den typen av luftkylare som används i luftkonditioneringar och kylskåp görs detta genom att man använder sig av principen att om en vätska övergår från ett högt tryck till ett lägre, kommer vätskan att absorbera värme ifrån omgivningen.