:

Vad händer om jag blir lex Maria-anmälan?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om jag blir lex Maria-anmälan?
  2. Vilka rutiner finns kring lex Maria?
  3. När ska man anmäla till lex Maria och lex Sarah?
  4. Var regleras Lex Maria?
  5. Hur skriver man en Lex Maria?
  6. Vad betyder patientsäkerhet?

Vad händer om jag blir lex Maria-anmälan?

IVO:s ansvar när det gäller anmälningar enligt lex Maria är att granska vårdgivarens utredning. Om IVO bedömer att vårdgivarens utredning följer gällande bestämmelser avslutar IVO ärendet. ska vårdgivaren anmäla händelser som har medfört eller hade kunnat medföra en allvarlig vårdskada till IVO.

Vilka rutiner finns kring lex Maria?

Rutin vid anmälan enligt lex Maria Hälso- och sjukvårdspersonal ska rapportera risker för vårdskador samt händelser som har medfört eller hade kunnat medföra en vårdskada till vårdgivaren. Om vårdskadan är allvarlig har vårdgivaren en skyldighet att snarast utreda och anmäla den till IVO.

När ska man anmäla till lex Maria och lex Sarah?

När ska en lex Sarah-anmälan göras till Inspektionen för vård och omsorg? Ett allvarligt missförhållande eller en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande ska snarast anmälas till IVO.

Var regleras Lex Maria?

Lex Maria regleras i lagen (1998:531) om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område. Där framgår att vårdgivaren snarast ska anmäla till Socialstyrelsen om en patient i samband med hälso- och sjukvård drabbats av eller utsatts för risk att drabbas av allvarlig skada eller sjukdom.

Hur skriver man en Lex Maria?

Du kan kontakta IVO direkt om du har varit med om något som du tycker har medfört en vårdskada. Det är bara vårdgivaren som kan göra en lex Maria-anmälan, men du kan lämna tips och anmäla klagomål. Läs mer hos IVO. Läs mer om vad du kan göra om du inte är nöjd med din vård.

Vad betyder patientsäkerhet?

I patientsäkerhetslagen står att en vårdskada är "lidande, kroppslig eller psykisk skada eller sjukdom samt dödsfall som hade kunnat undvikas om adekvata åtgärder hade vidtagits vid patientens kontakt med hälso- och sjukvården".