:

Hur farligt är hårfärg?

Innehållsförteckning:

  1. Hur farligt är hårfärg?
  2. Hur vet man om man är allergisk mot hårfärg?
  3. Kan hormonspiral ge bröstcancer?
  4. Vad händer om man har i hårfärg för länge?
  5. Vad gör du om din kund har fått en allergisk reaktion på en kosmetisk produkt?

Hur farligt är hårfärg?

De oxiderande hårfärgprodukterna innehåller ämnen som är starkt eller extremt allergiframkallande vi hudkontakt, säger Carola Lidén. Upprepad hudkontakt kan orsaka allergi och eksem. Kunderna får då eksem med röd hud, klåda, svullnad i hårbotten och på ansikte, öron och hals.

Hur vet man om man är allergisk mot hårfärg?

Studier visar (1) att varningstest för allergi, som konsumenten uppmanas göra 48 timmar före en färgning kan ge en tydlig signal om användaren reagerar på hårfärgen (utslag, klåda).

Kan hormonspiral ge bröstcancer?

Bland de tydligaste resultaten finns ett samband mellan användning av hormonspiral och bröstcancer bland kvinnor över 50. Risken ökar med 50 procent jämfört med att inte ha hormonspiral.

Vad händer om man har i hårfärg för länge?

Håret slits av hemmafärgning Vid färgning utsätts inte håret för samma påfrestning, så länge du följer instruktionerna. Var noga med att välja en färg av hög kvalitet och låt inte färgen verka längre än vad som som står på förpackningen.

Vad gör du om din kund har fått en allergisk reaktion på en kosmetisk produkt?

Om din kund har reagerat på en kosmetisk produkt, ta för vana att alltid kontakta tillverkaren, eller be kunden göra det själv. I kosmetikaförordningen beskrivs hur kosmetiska produkter skall vara märkta, se faktarutan.