:

Hur sköter man en snöflinga?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sköter man en snöflinga?
  2. Var trivs snöflinga?
  3. När kan man plantera ut snöflinga?
  4. Kan man övervintra snöflinga?
  5. Vad menas med snöflinga?
  6. Kan man övervintra bacopa?

Hur sköter man en snöflinga?

Plantera i en väldränerad och näringsrik jord. Jorden hålls jämnt fuktig. Ge en svag näringslösning vid varje vattning. Snöflinga är lättskött då de vissna blommorna själv ramlar av och plantan fortsätter att blomma rikligt hela säsongen.

Var trivs snöflinga?

Trivs i alla lägen, men blommar mest i skugga eller halvskugga. Bör inte torka ut. Passar i ampel, balkonglåda och kruka.

När kan man plantera ut snöflinga?

Snöflinga kan överleva vintern om man sätter den i ett ljust och svalt utrymme (5-10 grader), och inte låter den torka ut helt. Då kan du ta fram den på våren, plantera om, och ge den en sommar till!

Kan man övervintra snöflinga?

Planteras bäst som kantväxt eller i ampel för sitt hängande växtsätt. Om du vill övervintra - ta in hela ampeln med snöflingan och förvara ljust och svalt (frotstfritt). Vattna någon gång under vintern så att den inte torkar helt ut. Klipp ner på våren när du byter jord och tar fram den igen.

Vad menas med snöflinga?

Begreppet snöflinga dyker ibland upp i diskussioner på olika nätforum och i sociala medier när någon vill tala om för någon annan att den är lättkränkt eller överdrivet känslig.

Kan man övervintra bacopa?

Visst kan du pröva att övervintra snöflingan som förr kallades Bacopa men som numera ska heta Sutera cordata, med sortnamn som 'Snowflake'. Ta in hela ampeln med snöflingan i ett ljust förråd som "håller nollan". Vattna någon gång under vintern så att den inte torkar helt ut.