:

Är brom giftigt?

Innehållsförteckning:

  1. Är brom giftigt?
  2. Vad gör flamskyddsmedel?
  3. Hur framställer man brom?
  4. Vad använder man brom till?
  5. Vad är Bromvatten?
  6. Vad innehåller brom?

Är brom giftigt?

Särskilt för Brom : Hudsymtom kan vara fördröjda upp till 24 timmar. Verkar frätande och är giftig. Vid brand/upphettning bildas giftiga och frätande gaser/ångor.

Vad gör flamskyddsmedel?

De används för att öka brandsäkerheten i många konsumentvaror såsom plaster, textiler, möbelstoppning och elektronisk utrustning. Det finns för närvarande ett 70-tal olika bromerade flamskyddsmedel.

Hur framställer man brom?

Användning: Brom framställs ur havsvatten eller från saltavlagringar. Främsta användning är som tillsats i blyhaltig bensin, vilket förhindrar utfällning av blyoxider i motorn.

Vad använder man brom till?

Brom tillhör ämnesklassen halogener. Densiteten är 3119 kg/m3. Brom är en rödbrun frätande vätska som har giftiga ångor som luktar väldigt obehagligt. Brom används ofta som en ingridiens med andra ämnen i fotopapper, medicin och flammskyddsmedel.

Vad är Bromvatten?

Vid standardtryck och -temperatur är brom en mörk rödbrun frätande vätska, som avger giftiga ångor med obehaglig lukt. Brom löst i vatten kallas bromvatten och är ett reagens på omättade kolväten.

Vad innehåller brom?

Vid standardtryck och -temperatur är brom en mörk rödbrun frätande vätska, som avger giftiga ångor med obehaglig lukt. Brom löst i vatten kallat bromvatten är ett reagens på omättade kolväten. De reagerar och bryter sina dubbelbindningar och binder in bromatomerna och det brunfärgade bromvattnet förlorar färgen.