:

Hur planterar man om fiolfikus?

Innehållsförteckning:

  1. Hur planterar man om fiolfikus?
  2. När Plantera om fikus?
  3. När Plantera om Benjaminfikus?
  4. Hur snabbt växer fiolfikus?
  5. Kan man ta skott av benjaminfikus?

Hur planterar man om fiolfikus?

När du ser att rötterna börjar leta sig ut ur innerkrukans hål är det dags att plantera om din fiolfikus. Rensa bort gammal jord och fyll på med ny. En större kruka ger plantan möjlighet att också växa sig större. Det brukar vara lagom att gå upp ungefär 5 cm i krukstorlek.

När Plantera om fikus?

Fikusar av mindre storlek, som citronfikus eller en liten fönsterfikus, planteras med fördel om en gång om året – gärna på våren när de vaknar ur vintervilan. Byt ut all gammal jord och tillsätt nytt dränerande material.

När Plantera om Benjaminfikus?

Omvård: Duscha bladen regelbundet. Plantering: Plantera om din Benjaminfikus på våren och beskär den vid behov. Benjaminfikusen är en av världens mest populära krukväxter. Den har sitt ursprung i Asien och Australien och kan i naturligt tillstånd bli ett upp till 30 meter högt träd.

Hur snabbt växer fiolfikus?

Den avklippta toppen gror på några veckor. När små rötter blir synliga planteras den om i en kruka med jord. Vips har man en ny fiolfikus på gång. Eller vips och vips, det tar några veckor innan den börjar gro och sen ett till två år till den börjar bli någorlunda lik en buske.

Kan man ta skott av benjaminfikus?

När du planterar om och beskär krukväxterna kan du lätt göra nya plantor av sticklingar. ... Sätt ner sticklingen i jorden med hjälp av en sticka eller pinne, och tryck till jorden så att den får kontakt kring sticklingen. Så här kan du exempelvis föröka hibiskus, pelargon, vandrande jude och benjaminfikus.