:

Hur kan automatiseringen komma att påverka miljön?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan automatiseringen komma att påverka miljön?
  2. Hur påverkar automatiseringen samhället?
  3. På vilket sätt kan den digitala utvecklingen påverka miljön?
  4. Hur påverkar digitala medier miljön?
  5. Hur har digitaliseringen påverkat vår konsumtion?
  6. Är internet bra för miljön?

Hur kan automatiseringen komma att påverka miljön?

När de arbetar mer digitalt, exempelvis genom att prioritera videokonferenser framför flygresor, kan det få stor påverkanmiljön, säger Pär Johansson, digitaliseringsexpert på Visma. ... Endast 2 procent tror att den kommer att påverka miljön negativt, medan 12 procent anser att den inte har någon påverkan alls.

Hur påverkar automatiseringen samhället?

Den pågående och omfattande automatiseringen av näringslivet innebär på sikt att samhället riskerar att drabbas av negativa konsekvenser med en utbredd arbetslöshet. ... De senaste uppfinningarna inom robotteknik gör att bland annat fabriker och lager går mot en fullständig automatisering.

På vilket sätt kan den digitala utvecklingen påverka miljön?

Men digitalisering kan också möjliggöra ohållbara beteenden. Exempelvis kan konsumtionen och transporterna öka när e-handel gör varor från hela världen mer lättillgängliga än någonsin. Det innebär att vi måste tänka ett steg längre när vi skapar digitala tjänster för att de aktivt ska motverka ohållbara beteenden.

Hur påverkar digitala medier miljön?

Datacenterindustrin är mycket energikrävande och står idag för tre procent av världens energiförbrukning och två procent av koldioxidutsläppen. Eftersom mängden data växer explosionsartat riskerar ”smutsiga” datacenter därmed att bli en av våra allra största miljöbovar.

Hur har digitaliseringen påverkat vår konsumtion?

Med hjälp av exempelvis smartphone-appar kan vi lättare konsumera mer etiskt och hållbart, streaming-tjänster som Spotify har förändrat musikkonsumtion och bloggare har vuxit fram som nya smakexperter och rådgivare inom områden som vardagskonsumtion, lyx och second hand.

Är internet bra för miljön?

En stor fara för miljön är även internet, vars dagliga användande av miljontals människor kräver extremt mycket energi och el. ... Det dagliga användandet av internet står för hela fyra procent av världens koldioxidutsläpp, en siffra som förmodligen bara kommer stiga med det utökade användandet och tillgängligheten.