:

Vad kostar det att byta styrled Volvo V70?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att byta styrled Volvo V70?
  2. Hur byter man Styrleder?
  3. Hur man byter styrled?
  4. Hur byta styrled?
  5. Vad är yttre styrled?

Vad kostar det att byta styrled Volvo V70?

För Volvo V70 och XC70 är det Autoexperten som är dyrast på styrledsbyte. Där kostar det 4 498 kr jämfört med 2 484 kr – en skillnad på drygt 2 000 kr. Alla bilar är inte dyra att byta leder på. Spindelledsbyte till Subaru Legacy kostar bara 506 kr på Mekonomen, jämfört med 1 892 kr på Autoexperten.

Hur byter man Styrleder?

byter du ut styrleden: steg för steg – Förbered styrleden som nu går att komma åt. – Spruta rostborttagning på styrledens mutter. – Applicera även rostborttagning på styrledens främre del. – Lossa styrledens mutter.

Hur man byter styrled?

Mät noggrant från muttern till den koniska tappens centrum, och justera sedan mutterns läge på de nya leden så den hamnar i samma position som på den gamla. Observera att man inte bör mäta yttermått på en sådan här detalj. En och samma styrled kan tillverkas av flera olika fabriker och kan därför ha olika yttermått!

Hur byta styrled?

Lossa bara muttern en aning så att leden går att gänga ut. Läget på muttern är nu en referens för hur långt den nya leden ska gängas in. Mät noggrant från muttern till den koniska tappens centrum, och justera sedan mutterns läge på de nya leden så den hamnar i samma position som på den gamla.

Vad är yttre styrled?

På styrsystemet i en bil kopplar styrled samman styrväxeln med ett spindelhus. Styrleden har en ganska enkel design med en kul- och hylsmekanism med en gängad tapp som fäster kulan på spindelhuset. ... Om du måste byta ut en styrled på din bil har Trodo flera modeller på lager som snabbt kan levereras till din dörr.