:

När ska man byta kamrem på en Skoda Octavia?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man byta kamrem på en Skoda Octavia?
  2. Kan man byta kamrem själv?
  3. Vad kostar det att byta kamrem på en Volvo v70?
  4. Vad kostar det att byta kamrem på en Skoda Octavia?
  5. Är det kamkedja på Skoda Octavia?

När ska man byta kamrem på en Skoda Octavia?

För Skoda gäller det att man på bilar av årsmodell 2007 eller äldre ska byta kamremmen vart fjärde år, medan nyare bilar (årgång 2008 och senare) skakamremmen bytt vart femte år.

Kan man byta kamrem själv?

Att byta kamrem är inte speciellt svårt att göra själv, men det är oerhört viktigt att det görs rätt. Om remmen inte är perfekt spänd så kan kraften antigen inte överföras från en axel till en annan, eller remmen flyga av och orsaka allvarliga skador i motorn.

Vad kostar det att byta kamrem på en Volvo v70?

Det är ganska stor prisskillnad mellan olika bilverkstäder och bilmodeller men för just en volvo v70 så ska priset ligga på 3-4000 kr hos en billig oberoende bilverkstad.

Vad kostar det att byta kamrem på en Skoda Octavia?

Priset på att byta kamrem till Skoda Octavia Intervall kan skilja väldigt mycket beroende på vilken bilverkstad man vänder sig till, det kan skilja flera tusen kr. Hos en Auktoriserad märkesverkstad så kan det kosta över 7000 kr att byta kamrem medans en oberoende verkstad endast tar 3-4000 kr för samma jobb.

Är det kamkedja på Skoda Octavia?

Kamkedjan på Skoda Octavia gav upp efter bara 3,5 år. "Jag köpte en Skoda Octavia med kamkedja, nu tvingas jag byta kedja och en verkstad vill ha nästan 13 000 kronor för att byta den. Jag tycker att Skoda borde hjälpa till att betala för reparationen eftersom bilen inte är äldre än 3,5 år."