:

Hur länge har man rätt till AFA?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge har man rätt till AFA?
  2. Hur ska man anmäla arbetsskada?
  3. Hur ska du anmäla Arbetsskador till arbetsgivaren?
  4. Hur kan man anmäla arbetsskada på AFA Försäkring?
  5. Hur ska jag anmäla arbetsskadan på webbplatsen?

Hur länge har man rätt till AFA?

Du ska anmäla till oss: när du har varit sjukskriven i mer än 14 dagar (privat och kooperativt anställd) när du har varit sjukskriven i mer än 90 dagar (anställd inom kommuner och regioner, Svenska kyrkan och vissa kommunala bolag).

Hur ska man anmäla arbetsskada?

  • Anmäla arbetsskada. Om en anställd skadar sig i arbetet eller blir sjuk på grund av jobbet ska arbetsgivaren informeras. Arbetsgivaren ska då göra en anmälan till Försäkringskassan och till skyddsombudet. Försäkringskassan skickar sedan ett brev till den anställde och meddelar att anmälan har kommit in.

Hur ska du anmäla Arbetsskador till arbetsgivaren?

  • Du som är arbetsgivare ska anmäla arbetsskador till antingen Försäkringskassan eller Arbetsmiljöverket, eller båda. Det är typen av arbetsskada som avgör vart anmälan går. Prata med skyddsombudet och den som har drabbats av skadan

Hur kan man anmäla arbetsskada på AFA Försäkring?

  • Blanketten ”Skadeanmälan” finns vanligen hos arbetsgivaren. Där finns uppgifter som ska fyllas i av arbetstagaren respektive arbetsgivaren. Blanketten kan också beställas i pappersform på AFA Försäkrings webbplats. Anmäl arbetsskada: på afaforsakring.se. Beställ: blankett för anmälan av arbetsskada på AFA Försäkrings webbplats.

Hur ska jag anmäla arbetsskadan på webbplatsen?

  • Anmäl arbetsskadan på webbplatsen www.anmalarbetsskada.se. Välj först typ av arbetsskada. Läs mer om olika typer av arbetsskador nedan. Fyll i anmälan noga. Skriv också ut en kopia på anmälan eller spara i datorn. Om du behöver hjälp med att fylla i anmälan. kan du ringa Arbetsmiljöverket på 010-730 90 00.