:

Varför jag vill bli psykolog?

Innehållsförteckning:

  1. Varför jag vill bli psykolog?
  2. Är det svårt att plugga till psykolog?
  3. Vad är ett bra meritvärde?
  4. Vad innebär det att vara psykolog?
  5. Kan jag bli psykolog?
  6. Vad är psykologisk behandling?
  7. Vad är psykologprogrammet?
  8. Hur kan psykologer arbeta med ledarskap och teamutveckling?
  9. Vad har psykologer i månadslön?

Varför jag vill bli psykolog?

Gemensamt för alla psykologer är att de utbildats i att förbättra människors livssituation, utvecklingsmöjligheter och deras förmåga att både anpassa sig och att påverka sitt liv i önskvärd riktning. Psykologer utreder och behandlar, ger stöd och vägledning, motiverar och coachar.

Är det svårt att plugga till psykolog?

Hur svårt är det att komma in på psykologprogrammet? Kort kan en ändå säga att det är svårt att komma in på programmet. Det kräver höga betyg eller högt resultat på högskoleprovet. Gå in på antagning.se för att se aktuella siffror för antagningen.

Vad är ett bra meritvärde?

Man kan inte direkt säga att en viss meritpoäng är bra eller dålig, det handlar mer om vilket program och vilken skola du vill komma in på och om din poäng räcker för det. Den högsta poängen man kan få är 340 vilket betyder att man har A i samtliga ämnen.

Vad innebär det att vara psykolog?

Psykolog: Psykologer är yrkesutbildade experter på psykologi. De arbetar både med individer och grupper, inom många olika områden och i alla skeden i människors liv.

Kan jag bli psykolog?

Utbildning till psykolog i Sverige är en högskoleutbildning på fem år och en efterföljande praktisk tjänstgöring (PTP) på ett år under handledning av legitimerad psykolog. Därefter kan en ansökan om legitimation göras.

Vad är psykologisk behandling?

  • Psykologisk behandling är ett samlingsnamn för olika metoder som är grundade på psykologin som vetenskap. Den mest kända är psykoterapi. Det finns behandling för många olika diagnoser och tillstånd. Bland annat finns det metoder inriktade på depression, ångest, fobieroch ätstörningar.

Vad är psykologprogrammet?

  • Psykologprogrammet är en yrkesutbildning med bunden studiegång. Utbildningen ger en bred och djup kunskap inom psykologisk teori och fördjupad kunskap om psykologisk behandling, psykologisk utredning och andra interventioner. Vetenskapsteori och forskningsmetod är omfattande inslag.

Hur kan psykologer arbeta med ledarskap och teamutveckling?

  • Psykologer kan också ge stöd och vägledning, motivera och coacha. De arbetar t ex som skolpsykologer, inom psykiatrin och på vårdcentraler, inom idrottsvärlden, kriminalvården, arbetsförmedlingen, försvarsmakten. De kan arbeta med att utveckla organisationer, till exempel med ledarskap och teamutveckling.

Vad har psykologer i månadslön?

  • Vad har psykologer i lön? Ingångslönen för nylegitimerade psykologer år 2019 ligger mellan 36 000 och 39 000 kr. Medellönen för legitimerade är 42 400 kr. Legitimerade psykologer med lång erfarenhet ligger i snitt mellan 47 300 och 51 500 kr i månadslön.