:

Vad är Myokardiet?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Myokardiet?
  2. Vad menas med perikardit?
  3. Hur gör man för att kontrollera hjärtsäcksinflammation och hjärtmuskelinflammation?
  4. Vad kan du göra för att bli av med inflammationen?
  5. Vad är inflammatorisk process i muskeln?
  6. Vad är muskelinflammation i en muskelgrupp?

Vad är Myokardiet?

När hjärtmuskeln blir inflammerad får hjärtat svårare att pumpa ut blod i kroppen. Det gör ibland att det ansamlas vätska i lungorna och hjärtsäcken, som då också kan bli inflammerade. Hjärtmuskelinflammation kallas också för myokardit, eftersom ett annat namn för hjärtmuskeln är myokardium.

Vad menas med perikardit?

Perikardit är en inflammation i hjärtsäcken, vilken kan vara primär eller sekundär till andra sjukdomstillstånd. Många fall av perikardretning är lindriga och självläker obemärkta. I ett finskt register uppskattades incidensen för sjukhuskrävande akut perikardit till 3,3/100 000.

Hur gör man för att kontrollera hjärtsäcksinflammation och hjärtmuskelinflammation?

  • Man gör en EKG-registrering och tar blodprov för att kontrollera graden av inflammation. I vissa fall behövs även en ultraljudsundersökning och en lungröntgen. Behandling. Hjärtsäcksinflammation och hjärtmuskelinflammation kräver vanligen sjukhusvård, men är oftast tillstånd som läker ut av sig själva och som inte ger några bestående men.

Vad kan du göra för att bli av med inflammationen?

  • Även om det är svårt, är det bra att röra på sig, och eftersom inflammationen ibland kan bero på att en muskel är för kort, är det bra att lära sig olika övningar för att råda bot på detta. Du kan också utföra rörelser och övningar som får muskeln att slappna av, vilket ju är det grundläggande målet för att bli av med inflammationen.

Vad är inflammatorisk process i muskeln?

  • När muskeln blir överansträngd bildas mjölksyra, och om belastningen inte avtar kommer så småningom en inflammatorisk process att sätta igång. Inflammationen gör att du får ont, vilket i sin tur medför ökad spänning i muskeln, och en ond cirkel har uppstått, som det är viktigt att bryta.

Vad är muskelinflammation i en muskelgrupp?

  • Många som får ont i en muskel, eller en muskelgrupp får diagnosen muskelinflammation. Det är vanligt att vi får muskelinflammation i de större muskelgrupperna, som i ryggens, nackens, axlarnas eller höftens muskler. På läkarspråk heter muskelinflammation myosit, och i denna benämning ingår alla typer av muskelinflammation, ...