:

Vad gör man med utgångna pass?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man med utgångna pass?
  2. Hur länge ligger pass kvar?
  3. Hur lång tid tar det att få ett tillfälligt pass?
  4. Vad kan hända om man inte har giltigt pass?
  5. Hur lång tid tar det att få ett provisoriskt pass på Arlanda?

Vad gör man med utgångna pass?

Om du har fått ett nytt pass eller nationellt id-kort är du skyldig att lämna det gamla för makulering. Den gamla resehandlingen får inte användas. Om du förlorar ditt pass eller nationella id-kort utomlands ska du kontakta närmaste svenska ambassad eller konsulat.

Hur länge ligger pass kvar?

När passet eller det nationella id-kortet är färdigt får du ett sms eller mejl, beroende på vad du valde när du ansökte. Du måste komma personligen till passexpeditionen för att hämta det. Det finns ingen tidsbokning, utan det är drop-in som gäller. Passet eller id-kortet ligger kvar på passexpeditionen i tre månader.

Hur lång tid tar det att få ett tillfälligt pass?

Hur lång tid tar det att få ett provisoriskt pass? Det tar inte speciellt lång tid, då det som sagt utfärdas och lämnas ut direkt vid ansökan. Uppskattningsvis mellan 20–30 minuter. Men är det kö på den aktuella expeditionen kan det givetvis ta längre tid.

Vad kan hända om man inte har giltigt pass?

Om ditt pass eller nationella id-kort är trasigt kan det vara ogiltigt. Det får till exempel inte finnas egna anteckningar, trasiga eller lösa sidor. Om passet eller det nationella id-kortet är trasigt bör du ansöka om ett nytt.

Hur lång tid tar det att få ett provisoriskt pass på Arlanda?

Provisoriska pass utfärdas omedelbart och i anslutning till resan. Det går inte att boka tid för att söka provisoriskt pass. Du som ska söka pass eller nationellt id-kort i Stockholms län behöver boka tid i förväg. Det gäller inte för provisoriska pass som utfärdas omedelbart och i anslutning till resan.