:

Hur ofta behöver man Lasra?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta behöver man Lasra?
  2. Kan man sola innan laserbehandling?
  3. Hur många gånger måste man Lasra hår?
  4. Är hårborttagning med IPL permanent?
  5. Vad ska man göra innan laser?
  6. Varför raka innan laser?

Hur ofta behöver man Lasra?

I de flesta fall krävs 5-8 behandlingar. Anledningen till detta är att håret i de vilande hårsäckarna saknar pigment och kan därför inte upphettas av laserljuset. Man ska låta det gå 2-3 månader mellan behandlingarna för att träffa stråna i sin växtfas så jämt som möjligt.

Kan man sola innan laserbehandling?

Du ska ej ha solat området som ska behandlas på minst två månader, för bästa resultat. Inför en behandling måste du raka (ej trimma) dig dagen innan. Efter behandlingen får du inte utsätta behandlat område för solljus under minst en vecka. Dessutom ska du vara extra försiktig med solen under de första tre månaderna.

Hur många gånger måste man Lasra hår?

I genomsnitt krävs det ca 4-10 hårborttagnings-behandlingar med laser för de flesta att bli nöjda, och då under optimala förutsättningar (ljus hud med mörka och grova hår). Ett hårstrå växer under en viss tid för att sedan vila några månader innan det ramlar av.

Är hårborttagning med IPL permanent?

IPL för hemmabruk Ljuspulserna i Philips Lumea är inte fullt lika starka som de som används på salong, vilket innebär att metoden inte ger permanent hårborttagning utan behandlingen måste upprepas med jämna mellanrum.

Vad ska man göra innan laser?

Eftersom ljusmetoder går ut på att det ska finnas hår i hårsäckarna ska man inte vaxa eller rycka bort hår minst 4 veckor innan behandling. Man ska även undvika sol och solarium två veckor innan. Huden ska vara så ljus som möjligt. Håren skall rakas eller klippas kort och vara ca 1-2 mm på behandlingsdagen.

Varför raka innan laser?

Om möjligt, kan du raka bort håret på området som ska behandlas ca 2-3 dagar innan behandlingen, så att ca 1-2 mm hår hinner växa ut. Det blir då synligt vilket hår som är i den aktiva fasen, samt du sparar tid vid själva behandlingen.