:

Hur lång tid tar det att åka till Neptunus?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att åka till Neptunus?
  2. Kan man åka till Neptunus?
  3. Hur lång tid är en dag på Neptunus?
  4. Hur varmt är det på Neptunus yta?
  5. Hur långt är ett dygn på Neptunus?
  6. Hur många dygn tar det för Jupiter att snurra runt sin egen axel?

Hur lång tid tar det att åka till Neptunus?

Den påminde till form och läge om Jupiters stora röda fläck. Neptunus rotationsaxel lutar 28 grader, något mer än jordens (23 grader). Avståndet mellan jorden och Neptunus är cirka 4,4 miljarder kilometer. För Voyager 2 tog resan 12 år.

Kan man åka till Neptunus?

På grund av det stora avståndet är det svårt att få en uppfattning om planeten. Om man skulle åka till Neptunus med rymdraket skulle det ta ta cirka 12-13 år, om man åkte med 11 kilometer i sekunden. Medan om man skulle åka med bil i 110 km/h skulle det ta cirka 4 500 år.

Hur lång tid är en dag på Neptunus?

Sedan Neptunus upptäcktes har planeten bara hunnit fullfölja ett enda helt varv runt solen, år 2011 då hon befann sig på samma plats som vid upptäckten år 1846. Det tar alltså ungefär 165 jordår för Neptunus att färdas runt solen. Ett dygn däremot tar bara drygt sexton timmar. Neptunus har fjorton kända månar.

Hur varmt är det på Neptunus yta?

Neptunus mäter 49 224 kilometer i diameter och är lite mindre, men tyngre än Uranus. Neptunus har en massa som är 17,2 gånger större än jordens. Temperaturen på Neptunus ligger i genomsnitt på -220 °C.

Hur långt är ett dygn på Neptunus?

0d 16h 6m Neptune/Length of day

Hur många dygn tar det för Jupiter att snurra runt sin egen axel?

Det tar 11,862 år (ungefär 11 år 10 månader 10 dagar) för Jupiter att färdas ett varv runt solen. Planeten roterar också fort runt sin egen axel så ett jupiterdygn är lite mindre än 10 timmar.