:

Hur snabb är tomten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur snabb är tomten?
  2. Hur snabbt går tomtens släde?
  3. Vilken tid kommer tomten?
  4. Hur kan Tomtens renar flyga?
  5. Hur mycket väger jultomten?
  6. Vem drar tomtens släde?
  7. Hur mycket väger tomten?

Hur snabb är tomten?

Om vi antar att de snälla barnen är jämnt fördelade över hela jorden ska han färdas 120,8 miljoner kilometer. För att hinna det måste han flyga i cirka 1 040 kilometer i sekunden - 3 000 gången ljudets hastighet. Och då har han enbart 1/1 000 sekund på sig att landa och dela ut klappar.

Hur snabbt går tomtens släde?

Renarna får ta i ordentligt för släden måste färdas i minst 5.800 kilometer i timmen – drygt 1,61 kilometer per sekund. Det kan jämföras med rymdfärjan som dånar upp i rymden i farten 7,87 kilometer per sekund.

Vilken tid kommer tomten?

Den svenska jultomten kommer och delar ut julklappar på julafton (24 december). Santa Claus kommer på natten till juldagen (25 december).

Hur kan Tomtens renar flyga?

Alla de nio renarna arbetar med att dra tomtens släde. Det är Dasher, Donder och Blitzen som tillsammans inspirerar och leder de övriga renarna när de flyger iväg med släden.

Hur mycket väger jultomten?

En tomte på ca 150 kg, (vikten är uppskattad efter existerande kopior), skulle naglas fast i bakre delen av släden motsvarande en vikt av ca 3 miljoner kg, vilket ögonblickligen skulle krossa varje ben i hans kropp och förvandla honom till en våt fläck.

Vem drar tomtens släde?

Jultomtens renar är inom jultraditionen de renar som drar jultomtens släde. Inom amerikansk julkultur, där renarna vanligtvis beskrivs som flygande, är namnen på de ursprungliga åtta renarna, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner och Blitzen, kommer från dikten A Visit from St.

Hur mycket väger tomten?

Vikten kommer att bli drygt 46 000 ton eller lika mycket som 250 fullvuxna blåvalar. Det är tur att tomten lagt ner en hel del på produktutveckling av sin släde som bara väger 1 000 ton, alltså knappt 2 procent av lasten den ska bära. Tomtens egen vikt blir i sammanhanget försumbar, trots all gröt han satt i sig.