:

Kan man få mens direkt efter missfall?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få mens direkt efter missfall?
  2. Varför blir det missfall?
  3. Vad är ett tidigt missfall?
  4. Hur upphör blödningen efter ett missfall?
  5. Kan man bli gravid efter ett missfall?

Kan man få mens direkt efter missfall?

Det är normalt att blöda upp till en månad eller längre. Din mens kommer vanligen tillbaka efter cirka 4-6 veckor. Den kan då vara rikligare än vanligt.

Varför blir det missfall?

  • Oftast vet man inte varför det blir missfall. Det kan bero på att det befruktade ägget inte delar sig som det ska. Eller så har inte ägget fäst ordentligt i livmodern. Det är kroppens sätt att göra sig av med det som ändå inte skulle ha blivit ett barn.

Vad är ett tidigt missfall?

  • Tidigt missfall är något som det inte finns så mycket statistik på. Anledningen är att ett tidigt missfall normalt händer redan innan man vet att man är gravid. De flesta tidiga missfall inträffar innan graviditetsvecka 12. Under den första trimestern inträffar hela 80% av alla missfall.

Hur upphör blödningen efter ett missfall?

  • Blödning efter missfall. Normalt så upphör blödningen ett par veckor efter ett missfall. Om du upplever långvariga eller kraftiga blödningar efter ett missfall så ska du söka vård på en gynekologisk akutmottagning. De som läst avsnittet om vad som händer efter ett missfall läste även om när du har ägglossning och om abort.

Kan man bli gravid efter ett missfall?

  • Kroppen ställer vanligtvis om sig snabbt och det är möjligt att bli gravid redan ett par veckor efter ett missfall. Det är dock vanligt att man rekommenderar att man väntar tills kroppen fått återhämta sig, blödningarna slutat och att mensen kommit igång igen.