:

Vad kan man bli om man läser Humanistiska programmet?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man bli om man läser Humanistiska programmet?
  2. Vilka gymnasium har humanistiska?
  3. Vilka skolor har humanistiska?
  4. Vad är Humanisterna se?
  5. Vad kan man jobba med om man läser ekonomi?
  6. Vad lär man sig på humanistiska?
  7. Hur många språk läser man på humanistiska?
  8. Vad betyder det humanistiska perspektivet?
  9. Var finns humanister?

Vad kan man bli om man läser Humanistiska programmet?

Det öppnar sig ett brett arbetsfält efter Humanistiska programmet och efter utbildningen kan du till exempel fortsätta studera till yrken som kulturhistoriker, språkvetare, litteraturvetare, psykolog, journalist, lärare eller socionom.

Vilka gymnasium har humanistiska?

På Kitas Gymnasium i Göteborg kan du läsa Humanistiska programmet... Världen väntar på dig, och språk och kultur är nyckeln till det mesta. Humanistiska programmet är för dig som gillar... Är du en person som gillar språk och vill plugga eller jobba utomlands i framtiden?

Vilka skolor har humanistiska?

Humanistiska programmet, inriktning Kultur på Falu Frigymnasium ger dig kunskaper om hur vi människor skapar och formar våra identiteter genom... Kultur i alla former. Med människans skapande och tänkande i centrum får du utveckla dina kunskaper inom kulturområdet!

Vad är Humanisterna se?

Humanisterna är ett svenskt förbund för främjande av sekulär humanism. Förbundet har en demokratisk, partipolitiskt obunden organisation.

Vad kan man jobba med om man läser ekonomi?

Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen ekonomi kan vara ekonom, jurist, marknadsförare, projektledare, revisor, fastighetsmäklare, försäkringsförmedlare, civilekonom eller nationalekonom.

Vad lär man sig på humanistiska?

Du studerar människan förr och nu vilket bland annat innebär att du lär dig mer om kultur och kulturarv, litteratur, historia och filosofi. ... Du studerar människans kultur och historia utifrån olika perspektiv och sätter dig in i människors olika sätt att tänka och uttrycka sig.

Hur många språk läser man på humanistiska?

Förutom engelska läser du 600 poäng språk i form av latin, fortsättningsspråk och nybörjarspråk. Hos oss kan du välja mellan franska, italienska, kinesiska, ryska, spanska och tyska. I programmet ingår också kursen Människans språk, vilket är en grundkurs i språkvetenskap.

Vad betyder det humanistiska perspektivet?

Ordet humanism kommer ifrån det latinska ordet ”humanus” som betyder mänsklig. Enligt det humanistiska perspektivet kan man inte studera människan utifrån allmänna lagar som är giltiga för alla. De anser istället att helheten ofta är större än summan av delarna.

Var finns humanister?

Det finns både internationella och nationella organisationer som håller på med det här som exempelvis Humanisterna i Sverige. Religiösa humanistiska föreningar finns över hela världen och i Sverige finns till exempel Förbundet för Kristen Humanism och Samhällssyn.