:

Hur lågt blodsocker kan man ha innan man svimmar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lågt blodsocker kan man ha innan man svimmar?
  2. Kan man ha högt eller lågt blodsocker?
  3. Har man lågt blodsocker under natten?
  4. Hur sänker man blodsockret?
  5. Kan blodsockret falla?

Hur lågt blodsocker kan man ha innan man svimmar?

Ett blodsocker hos en frisk person kan knappast sjunka under 3,5 mmol/l. Symtom på lågt blodsocker kan vara svettning, darrar, hjärtklappning, hunger, irriterad, aggressiv, blir blek, får koncentrationssvårigheter, får svårt att fatta beslut. Går blodsockret ner mer så kan personen få kramper bli medvetslös.

Kan man ha högt eller lågt blodsocker?

  • Att ha högt eller lågt blodsocker. I det dagliga livet gäller det att balansera det som höjer och det som sänker blodsockret. Målet är att få en låg och jämn nivå. Mat höjer blodsockret. Insulin, tabletter och fysisk ansträngning sänker det. Mat, läkemedel och motion är alltså de instrument som personer med diabetes har för att påverka sitt ...

Har man lågt blodsocker under natten?

  • Lågt blodsocker på natten är ett stort problem hos många diabetespatienter, eftersom man kanske inte hinner vakna. Har man misstanke om lågt blodsocker under natten, till exempel på grund av huvudvärk och dåligt välbefinnande på morgonen, bör man: Tänka på att alkohol, precis som insulin, sänker blodsockret.

Hur sänker man blodsockret?

  • Mat höjer blodsockret. Insulin, tabletter och fysisk ansträngning sänker det. Mat, läkemedel och motion är alltså de instrument som personer med diabetes har för att påverka sitt blodsocker. Både för höga och för låga nivåer av socker i blodet är obehagliga.

Kan blodsockret falla?

  • svettningar. hjärtklappning. blekhet. Om blodsockret fortsätter att falla kan ytterligare symtom uppstå, som: förvirring. slöhet. beteenderubbningar. dubbelseende. medvetslöshet.