:

Hur många dagar i rad får man jobba vård?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många dagar i rad får man jobba vård?
  2. Hur länge får en sjuksköterska jobba?
  3. Hur mycket ersättning får du i a-kassan?
  4. Hur fungerar a-kassan?
  5. Vad är det nya ersättningsbeloppet för a-kassan?

Hur många dagar i rad får man jobba vård?

Se 3 § arbetstidslagen. Av direktivet framgår att den minimala veckovilan är 24 timmars sammanhängande ledighet. Detta innebär att kollektivavtalet kan innehålla en bestämmelse om att endast veckovila en dag i veckan. Detta innebär att det maximala antalet dagar man kan jobba i sträck är 12 dagar.

Hur länge får en sjuksköterska jobba?

Från och med 2020 har du rätt att vara kvar på jobbet till 68 års ålder och från 2023 kan du vara kvar till 69 års ålder. Om du kommer överens med din arbetsgivare kan du jobba längre än så.

Hur mycket ersättning får du i a-kassan?

  • A-kassan ersätter 80 procent av din genomsnittliga inkomst under de första 200 dagarna av ersättningsperioden. Efter det är ersättningen 70 procent av inkomsten. Men det finns ett maxbelopp för hur mycket ersättning du kan få per dag. De första 100 dagarna kan du som mest få 910 kronor per dag och därefter som mest 760 kronor per dag.

Hur fungerar a-kassan?

  • Hur fungerar a-kassan. Principen bakom a-kassan är enkel. Alla medlemmar betalar in en månadsavgift till a-kassan och om du blir arbetslös kan du få ut en viss ersättning under en begränsad period. Det finns dock många regler att känna till och villkor att uppfylla.

Vad är det nya ersättningsbeloppet för a-kassan?

  • Regeringen har beslutat att även höja ersättningen från a-kassan från och med dag 101 och resten av ersättningsperioden. Det nya maxbeloppet är 1 000 kronor per dag istället för 760 kronor och gäller för ersättning som avser perioden till 3 januari 2021. Som mest 510 kronor per dag utan inkomstbaserad ersättning