:

När kan man ta teoriprovet moped?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man ta teoriprovet moped?
  2. Hur tar du mopedkörkort på effektivaste sätt?
  3. Vad är körkort för moped?
  4. Vad är utbildningen för mopedkörkort?
  5. Kan du köra moped i klass 1?

När kan man ta teoriprovet moped?

Krav för AM-körkort moped klass l Åldersgränsen för AM-behörighet är 15 år. Innan du gör ditt kunskapsprov hos oss måste du ha gått en obligatorisk mopedutbildning hos en behörig utbildare och utbildningen måste vara registrerad hos Transportstyrelsen. Utbildningen behöver vara giltig när du kommer till provet.

Hur tar du mopedkörkort på effektivaste sätt?

  • En komplett guide till hur du tar mopedkörkort på effektivaste sätt. ... För att starta processen mot moppe-körkort måste du ansöka om körkortstillstånd. ... Provet kostar 325 kr dagtid och 400 kr efter klockan 18.00 på vardagar och på helger.

Vad är körkort för moped?

  • Allt bygger på att det finns två olika typer av körkort för moped. AM-körkort eller körkort för klass 1 är den ena och ger dig tillstånd att köra mopeder i klass 1. Dessutom ingår ett förarbevis för klass 2. Den andra typen av körkort för moped kallas förarbevis för klass 2. Det förarbeviset ger dig tillstånd att köra mopeder inom klass 2.

Vad är utbildningen för mopedkörkort?

  • Utbildningen för att ta mopedkörkort består av en teoretisk del och en praktisk del. Utbildningen för mopedkörkort är minst 12 timmar lång varav minst 4 timmar är praktisk träning, där övningskörning i trafik ingår. Resten är teoretisk utbildning.

Kan du köra moped i klass 1?

  • Vill du köra så kallad EU-moped så måste du ta ett AM-körkort. Det ger dig tillstånd att köra mopeder som ingår i klass 1. Mopeder i klass 1 får gå i max 45 km/h och måste ha en registreringsskylt. För att få ta körkortet ska du ha fyllt 15 år och genomgått en mopedutbildning hos en behörig utbildare.