:

Vad händer om man missar två p-piller?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man missar två p-piller?
  2. Kan man ta p-piller en halvtimme tidigare?
  3. Hur stor är chansen att bli gravid på p-piller?
  4. Vad händer om man glömmer ta ett minipiller?
  5. Hur lång tid tar det innan man är skyddad p-piller?
  6. Vad händer om jag tar p-piller för tidigt?

Vad händer om man missar två p-piller?

Du är fortfarande skyddad om det inte hunnit gå mer än 36 timmar mellan två p-piller. Ta det missade p-pillret så snart som möjligt och ta nästa p-piller på vanlig tid.

Kan man ta p-piller en halvtimme tidigare?

Det viktiga med p-piller är att man tar dem regelbundet, men att du ibland tar dina p-piller klockan 7 och ibland klockar 10 spelar ingen roll. Det viktiga är att det inte går mer än 36 timmar mellan två piller, eftersom du då inte längre har ett säkert graviditetsskydd.

Hur stor är chansen att bli gravid på p-piller?

Det är mycket ovanligt att någon blir gravid om de tagit tabletterna som de ska. Det finns dock olika saker som kan försvaga effekten på p-pillerna, därför händer det ibland att en kvinna blir gravid trots att hon äter p-piller.

Vad händer om man glömmer ta ett minipiller?

Om du glömt ta ditt piller Du ska ta ditt piller så fort du kommer på det om du har glömt att ta ditt piller. Det innebär att det kan bli två tabletter på samma dag. För mellanpiller får det som mest gå 36 timmar mellan två tabletter. För minipiller får det som mest gå högst 27 timmar mellan två tabletter.

Hur lång tid tar det innan man är skyddad p-piller?

Det tar sju dagar innan du är skyddad mot graviditet. Du är skyddad redan från den första dagen om du börjar på mensens första dag. Du tar en tablett vid samma tid varje dag i minst tre veckor. Du får själv bestämma vilken tid på dygnet du vill ta dina p-piller.

Vad händer om jag tar p-piller för tidigt?

Du är fortfarande skyddad mot graviditet oavsett om du blöder lite för tidigt. Det viktiga är att du tar dina p-piller som du ska, och att det aldrig går mer än 36 timmar mellan två p-piller. Att du börjar blöda några dagar tidigare spelar ingen roll, om du inte själv tycker att det är ett problem.